Emeklilere Kurban Bayramı öncesi 15 bin TL ikramiye

13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu milyonlarca emekliyi ilgilendiren Kurban Bayramı Müjdesini verdi

03 Nisan 2023 Pazartesi 21:12
Emeklilere Kurban Bayramı öncesi 15 bin TL ikramiye






Emeklilere Kurban Bayramı öncesi 15 bin TL ikramiye


Emeklilere Bayram ikramiyesi fikrini ilk kez seçim meydanlarında duyuran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı öncesi her emekliye 15 Bin TL ikramiye yatıralacağı müjdesi geniş yangı uyandırdı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması 20 dakika içinde yarım milyonu aşkın kişi tarafından izlenirken yorum, paylaşım ve beğeni rekoru kırdı.

İktidar yanlılarının iki gündür seccade tartışması ile kamuoyunu manüple etmeye çalışırken Kılıçdaroğlu'nun hamlesi emeklilere bayram havası yaşattı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Tüm emekli vatandaşlarımızı saat 21.00'de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım” paylaşımını yapmıştı. CHP lideri beklenen açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu beklenen videosunu "Hep geçmişi yad etmenizi istemiyorum, yaşayın istiyorum" notuyla paylaştı. 

Açıklamasında birçok müjdeyi duyuran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Bugün hepinize değil 15 milyon emekliye sesleneceğim. Devlet emeklileri yıllardır yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum etti. Yıllarca bu ülkeye çalışmış insanlarımız ekonomik baskıyla evlere kapatıldı. Geçmişte emekliler ikramiyeleriyle ev alırlardı. Şimdi bırakın ev almayı, ev kirasına bile para yetmiyor. Emekli torununu görünce içi burkuluyor. Niye? Cebine konulacak parası yok diye. 

Hatırlayacaksınız sizin için iki ikramiye savaşını ben verdim. Yıl 2015'ti, bayramlarda iki ikramiye demiştim. Ancak yapılan bizim dediğimizin çok altında kaldı. Artık sizlerin taleplerini değil, iktidara gelince yapacaklarımızı söylemek için karşınızdayım. 

"BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIK 8 BİN 500 TL"

Emekli kardeşlerim, hakkınız olanı alacaksınız. Şu andan itibaren emeklilerin bayram ikramiyeleri asgari ücret kadar yani güncel tutarla 8 bin 500 liradır. Şu andan itibaren diyorum çünkü Ramazan Bayramı da dahildir. İktidara geldikten sonra Kurban Bayramı'nda 8 bin 500 lira ikramiyenize ek olarak bu Ramazan Bayramı'nda oluşan 6 bin 500 liralık fark da hesaplarınıza yatacak. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nda tek seferde 15 bin lira yatacak. 

"GERİYE DÖNÜK ÖDEME YAPACAĞIZ"

Evet geriye dönük ödeme yapacağım. Şimdi bağıracaklar, para yok diyecekler. Para var emekli kardeşim. Beşli çetelere, beslemelere para var. Ben o paraları hukuk yoluyla alıp senin cebine koyacağım. 

"SANA SÖZ..."

Öyle sadece torunlardan konuşmanız içime sinmez. Hayatı da yaşayın istiyorum. Yapacağımız düzenlemeyle emekli ikramiyeleri asgari ücretin altına düşmeyecek. Sana söz emekli kardeşim o baharı sana getireceğim.

Bay Kemal'i iyi takip edin, bu 40 günde daha başka sürprizlerim de olacak..."

Son Güncelleme: 03.04.2023 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.