Erdoğan'dan 3. Havaalanı ile ilgili önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Havalimanı için finansman imza töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan eşi benzeri bulunmaya bir projeye imza attılarını belirtirken, Havaalanı'nın ilk etabının 2018 yılında faaliyete geçmesini beklediklerini açıkladı.

19 Ekim 2015 Pazartesi 11:40
Erdoğan'dan 3. Havaalanı ile ilgili önemli açıklama






Erdoğan;"Biz göreve gelmeden önce 26 Havaalanı vardı şimdi 56'ya yükseldi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. Havalimanı için finansman imza töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan eşi benzeri bulunmaya bir projeye imza attılarını belirtirken, Havaalanı'nın ilk etabının 2018 yılında faaliyete geçmesini beklediklerini açıkladı.

3. havaalanı, İstanbul, Cumhurbaşkanı, Erdoğan, açıklama, tören

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üçüncü havalimanı projesinin hazineye hiçbir yük gelmeden gerçekleşeceğini ve projenini birinci fazının 6 banka tarafından finanse edileceğini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının ardından üçüncü havalimanı proje finansman imza töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:
- Türk müteahhitlik sektörü için farklı bir life adım atılmasını sağlayacak tüm yüklenici firmalarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Türk havacılık sektörü için de farklı ileri bir adım olacak.

- Yap işlet devlet modeliyle hayata geçirilecek bu havalimanın finansman imza törenini yapıyoruz..

- Projenin 3,5 milyar eurosu kamu bankaları tarafından 1,1 milyar eurosu özel bankalar tarafından karşılanacak.

- İlk etabı 2018 ilk çeyrekte hizmete girecek. Proje 4 etpata tamamlanacak.

- Yılda ortalama 80 bin kişiye ek ithdam sağlanacak. Havalimanının tamamen hizmete girmesiyle bu rakam 120 bin kişiye çıkacak.

- Yıllık yolcu kapasitesi 150 milyona ulaşacak. AHL artık talebi karşılayamıyor.

- Çevre hassasiyeti açısından dünyaya örnek olacaktır.

- Proje tamamlandığında yolcu kapasitesi bakımından en büyük havalimanı olacaktır.

- Türkiye son 13 yılda havayollarının halkın yolu olmasına şahitlik etti. Şu an ülkemizde faaliyet gösteren 55 havalimanı var. Biz göreve geldiğimizde bu sayı 26 idi.

- Avrupa'da hiçbir örneği olmayan ve dünyada sadece iki tane emsali olan Ordu-Giresun havalimanı gibi bir projeyi hayata geçirdik. Teröre ve tüm engelleme girişimlerine rağmen Hakkari'de de Selahattin Eyyübi Havalimanı prjesini gerçekleştirdik.

- Havalimanlarının sayısını 60'a çıkarmış olacağız.

- Türkiye küresel projeler yapan bir ülke haline geldi. Sadece havayolları ve hızlı tren değil, savunma sanayyinde, sağlıkta, konutta, çevrede, enerjide dünyanın öncüsü olmaya aday bir ülkeyiz.

- Bugün Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılayan, bir çok alanda ilkleri gerçekleştiren bir ülke oldu.

- Vatandaşlarımızdan aldığımız her dua bizim en önemli motivasyon kaynağımızdır.

- Başarılarımızın birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz. Onların asıl sıkıntılarını da gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin 90 yıllık tarihi bir yönüyle bu mücadelelerin tarihidir. Bu ülkenin potansiyeline inanan, idealist siyasetçiler ve işadamları hayalperest ilan edilerek karalama kampanyalarının hedefi olmuştur. Rahmetli Menderes, Özal, Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ gibi isimler bu lobinin hedefi olmuştur. Ülkemizde barındırılmayan pek çok parlak zihin yurtdışına gitmiştir. 

- Aynı lobi bugün de iş başında. Gezi olaylarının hedeflerinden biri de bu havalimanıydı. Paralel ihanet çetesinin yürüttüğü kampanyanın hedeflerinden biri de bu proje idi.

- Geçtiğimiz hafta yerli otomobilin tanıtımı yapıldı. Bazı gazeteler yerli değil "çakma", milli değil manşetleri attı. Projenin hemen ilk aşamasında engel olmaya çalışıyorlar. Ancak dünyanın her yerinde bu projeler böyle yapılıyor.

- Biz şimdiye kadar eserlerimizle ve hayata geçirdiğimiz mega projelerle konuştuk, laf değil icraat üretmeye devam edeceğiz. Bugünkü Türkiye 1960ların, 90ların Türkiyesi değildir.

- Türkiye 2023 hedeflerine uygun şekilde her alanda yapması gereken çalaışmaları hayata geçirecektir.
Bu projenini hayata geçirilmesinde emeği geçen sayın başbakan, bakan arkadaşlarım ve yüklenici firmalara, mimar, mühendis ve işçilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Son Güncelleme: 19.10.2015 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.