Eskiden Telsim hat kullananlara büyük şok!

Bir zamanların GSM hattı Telsim'i kullananlara icra mektupları geliyor..

17 Kasım 2016 Perşembe 09:16
Eskiden Telsim hat kullananlara büyük şok!






Bir zamanların GSM hattı Telsim'i kullananlara icra mektupları geliyor..
Uzan Grubu'nun borçlarından dolayı 2004 yılında TMSF tarafından el konulan Telsim, 2005 yılının sonunda satışa çıkarılmış ve ihaleye en yüksek teklifi veren Vodafone ’a 2006 yılında devredilmişti. Mayıs 2006 ’da Telsim’in tüm varlıkları, lisans hakları ve baz istasyonları Vodafone'a geçmiş ancak Telsim'in 24 Mayıs 2006 tarihine kadar olan borçları Vodafone’a devredilmemişti.

Bir zamanların GSM hattı Telsim ’e borcu olanlara hukuk bürolarından yeni uyarı mektupları gönderilmeye başlandı.Eski abonelere gönderilen uyarı mektubunda, Telsim'e borcu olanlar ödeme yapmaya çağrılıyorlar.
Telsim ’e borcu olan abonelerin, borçlarını sorgulayabildikleri ve ödeme sürecine yönlendirildikleri telsimborcumbitsin.com adlı bir web sitesi bulunuyor. TMSF ’nin sunucularında yer alan bu site üzerinden GSM numarası veya ad ve soyad ile borç sorgulaması yapılabiliyor. Tüketici Mahkemeleri’ne de taşınan tartışmalı 10 yıllık zamanaşımı süresi açısından tüketici dernekleri de tepkili.
Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu "Telsim kapanalı 15 sene oldu. Bu durumlarda zaman aşımı 10 yıldır. Ancak bazı hukuk bürolarının Telsim’e borcun var diye mektup gönderip haciz tehdidi yapıyorlar. Bununla ilgili yüzlerce şikayet aldık. Borçlar kanununa göre 10 yıllık zaman aşımı vardır. Mektup alanlar buna itibar etmesinler. İcra dairesine gidip itiraz etsinler" diye konuştu. Posta

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.