• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Faizde karar günü piyasalarda neler alacak?
Ekonomi
Yayınlanma: 18 Kasım 2021 - 11:32

Faizde karar günü piyasalarda neler alacak?

Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin, AA Finans ve Foreks’in beklenti anketlerine göre politika faizini 100 baz puan indirimle %15'e çekilmesi bekleniyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Faizde karar günü piyasalarda neler alacak?

ÜNLÜ & Co Günlük Bülten | FAİZ KARARI GÜNÜ

TCMB’nin bugün saat 14:00’de gerçekleşecek Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin, AA Finans ve Foreks’in beklenti anketlerine göre politika faizini 100 baz puan indirimle %15'e çekilmesi bekleniyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre 200 baz puan azalarak %15 oldu. TCMB Ekim ayı PPK faiz kararında politika faizinde indirim için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığını belirtmişti. Piyasa beklentisi de TCMB’nin bu yönlendirmesi doğrultusunda son bir faiz indirimi ile yılı tamamlaması şeklinde oluştu. TCMB’nin kurda yaşanan yükselişi neden göstererek faizi sabit tutma ihtimali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamaları sonrasında azaldı. Erdoğan, faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracaklarını ve faizi savunanlarla aynı yolda olamayacağını belirtti. Piyasalardaki fiyatlamalara bakarsak; TCMB’nin faiz indirimine başlamasından bu yana TL döviz sepeti karşısında %20 değer kaybederken, kayıpların %13.1’i geçen ayki faiz indirimi sonrasında gerçekleşti. Piyasalarda faiz indirim beklentilerinin fiyatlarda olduğunu söyleyebiliriz. Fakat TCMB’nin bekleyişe geçireceğine yönelik beklentilerin fiyatlara yansımadığını düşünüyoruz.

Dolar/TL teknik olarak kritik noktada. Dolar/TL 10.50’de bulunan yükselen ana kanal direncini dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile geçti. 10.75 direnç bölgesinin aşılması yukarı yönde riskleri artırmaktadır. Yeni pozisyonlanma için TCMB’nin kararı ve karar metni beklenmeli. Direnç seviyemiz 11.00 ve destek seviyemiz 10.30 olmak üzere geniş bir bant içerisinde dalgalanabiliriz.

BIST100 rallisi devam ediyor. Dün banka dışı sektörlere gelen alımlar ile artıda kapatırken, bankacılık sektörü kapanışa gelen alımlar ile artıda kapatabildi. Kurda yaşanan rekorlar ve bankacılık sektörünün zayıf kalmasına rağmen yükselen kanal desteğinin korunarak yükselişin devam etmesini olumlu değerlendiriyoruz. Yükselen kanal desteğimiz 1700 üzerinden yükselirken, 1725 ve 1762 dirençlerini takip ediyoruz.

Aralık vadeli BIST30 kontratı. Salı günkü düşüş sonrasında tepki alımları kırmızı ortalama ile Fibonacci düzeltme noktasından geldi. Tepki sonrasında yükselen kanal desteği ve ortalamalar 1860’dan yükseliyor. 1950 zirvemiz ve direncimiz olarak bugün izlenecektir.

Aralık vadeli Dolar/TL.  Yükselen ana kanal direnci olan 10.55 dün kırılarak 10.82’de bulunan Fibonacci direncine kadar yükseldi. TCMB faiz kararının etkisi ile volatilitenin yükselmesini bekliyoruz. 10.70 desteğinin aşağı geçilmesi, 10.40 desteğine gerilemeye; 10.82 direncinin geçilmesi 11.00 üzerine yükselişe neden olur.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde 197 bin TL kazanç
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde 197 bin TL kazanç
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri borçlar siliniyor
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri borçlar siliniyor
Hükümetten dev adım: Sadece başvuru yeterli! 15.000 TL’lik devlet desteğine onay çıktı
Hükümetten dev adım: Sadece başvuru yeterli! 15.000 TL’lik devlet desteğine onay çıktı
Emekliye tarihi fırsat: Devlet harekete geçti! 90.000 TL’lik destek emekliler için hazır
Emekliye tarihi fırsat: Devlet harekete geçti! 90.000 TL’lik destek emekliler için hazır
Son Haberler
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde 197 bin TL kazanç
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde...
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların adı
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların...
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır, taraftar ayakta
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır,...
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı! Miha Zajc artık Süper Lig’de
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı!...
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri borçlar siliniyor
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri...
Meteoroloji'den İstanbul ile birlikte 11 ili uyardı
Meteoroloji'den İstanbul ile birlikte 11 ili uyardı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.