Fitch Ratings’ten Brexit değerlendirmesi

Fitch Ratings, “(İngiltere'de) Seçim sonuçları, politika platformu, politik bütünlük ve İngiliz hükümetinin istikrar süresi açısından belirsizlik yarattı. Bunun Brexit üzerinde ve potansiyel olarak mali politika üzerinde etkileri olacaktır.” denildi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 14:58
Fitch Ratings’ten Brexit değerlendirmesi






LONDRA (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü çıkış (Brexit) müzakerelerine ilişkin belirsizliklerin arttığını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, haziran ayında yapılan erken genel seçimin ardından ülkede politik ve ekonomik belirsizliklerin arttığı vurgulandı.

Açıklamada, mevcut belirsizliklerin “AA” notu ve “negatif” not görünümü kapsamında temsil edildiği belirtilirken, “İngiltere ve AB arasındaki anlaşmalarda ilerlemenin yavaş bir şekilde olacağına inanıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May’in haziran ayında yapılan erken genel seçimin sonucunda parlamentodaki çoğunluğunu kaybederek Demokratik Birlik Partisi (DUP) ile anlaşmak zorunda kaldığı hatırlatılan açıklamada, “Seçim sonuçları, politika platformu, politik bütünlük ve İngiliz hükümetinin istikrar süresi açısından belirsizlik yarattı. Bunun Brexit üzerinde ve potansiyel olarak mali politika üzerinde etkileri olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Daha önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine ilişkin politik ve mali risklerin arttığını açıklamıştı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.