FLATFY – Uluslararası Emlak Arama Motoru

Dünyanın dört bir yanından insanlar, işi, öğrenimi yahut ekonomik sebepler gereği farklı lokasyonlara taşınma gereği duyuyor ve bu taşınmanın beraberinde getirdiği en büyük problem ise bireylerin büyüklük-küçüklük, ekonomik, iş yerine/okula yakınlık gibi kıstaslar doğrultusunda kendine en uygun daireyi bulması.

30 Kasım 2018 Cuma 13:27
FLATFY – Uluslararası Emlak Arama Motoru






FLATFY – Uluslararası Emlak Arama Motoru

Modern hayatın insanları yapmaya zorladığı eylemlerden bir tanesi de hiç şüphesiz “taşınmak” olsa gerek. Dünyanın dört bir yanından insanlar, işi, öğrenimi yahut ekonomik sebepler gereği farklı lokasyonlara taşınma gereği duyuyor ve bu taşınmanın beraberinde getirdiği en büyük problem ise bireylerin büyüklük-küçüklük, ekonomik, iş yerine/okula yakınlık gibi kıstaslar doğrultusunda kendine en uygun daireyi bulması.

Peki, bir daireye ihtiyacınız var ve sokak sokak emlakçı gezmek yahut internetteki onlarca siteden araştırma yapmak sizin için yorucu bir mesele haline geliyorsa, sizin için internetteki emlak sitelerindeki verileri tek bir sayfada toplayıp, tüm bu verileri size hem dakikalarca vakit kazandırıp ve hem de anlaşılabilir bir arayüzle sunan arama motoruna sahipsiniz: Flatfy.com.

C:UsersAvcıDesktopflatfy1.PNG

(Flatfy.com’un sunduğu 23 dil ve faaliyet gösterdiği 37 ülke)

İlk olarak 2015 yılında Polonya’da faaliyetlerine başlayan Flatfy.com, uluslararası çapta 23 dilde ve 37 ülkede faaliyet göstermektedir. En çok ziyaretçisini de Türkiye’de barındıran site, aylık yaklaşık 5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmakta ve insanlarda yaratmış olduğu memnuniyet bu sayıyı gün geçtikçe arttırmaktadır. Ayrıca Flatfy.com, uluslar arası bir hizmet yürütmesinden kaynaklı olarak bünyesinde 40 milyon civarında ilan bulundurmaktadır. Sitede; satılık daire, kiralık daire, günlük kiralık daire, satılık ticari gayrimenkul, kiralık ticari gayrimenkul ve kiralık oda seçeneklerinde kullanıcılarına kolaylık sunan site, bünyesinde 40 milyona yakın ilan bulundurmaktadır.

Bir müşteri, sitede yapmış olduğu aramalar sonucunda karşısına çıkan ilanlara tıkladığında flatfy.com müşteriyi, ilanın sahibi olan iş ortaklarına ait internet sitesine yönlendirmekte ve müşterinin söz konusu ilana ilişkin daha fazla bilgi almasını sağlayarak aynı zamanda iş ortaklarına da ek müşteri trafiği sağlamaktadır. Böylelikle flatfy.com söz konusu ekonomik ilişkide, arz eden ile talep eden arasındaki bağlantıyı kurmakta ve her iki taraf için de kazan-kazan modeli oluşturmaktadır.

Flatfy.com müşterilerine satılık daire, kiralık daire, günlük kiralık daire, satılık ticari gayrimenkul, kiralık ticari gayrimenkul ve kiralık oda seçeneklerinin yanında oda sayısı, fiyat ve bölge etkenlerine göre filtreleme yapma imkanı sunmakta ve böylece müşteriye, arzu ettiği en uygun gayrimenkulü en kısa sürede ve en uygun şartlarla bir tık uzağına kadar getirmektedir. Ayrıca site müşterilerine, sitenin en alt kısmında sitede yapılan en popüler aramaları da sunmakta ve müşteriye yapacakları arama hususunda vakit kazandırmaktadır.

Flatfy.com’un müşterilerine sunduğu en önemli noktalardan bir tanesi ise raporlama verileridir. Site, sunmuş olduğu veri raporlarıyla, gayrimenkul piyasası hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bireyler için oldukça verimli olmaktadır. Emlak piyasasının olmazsa olmazı olan bu verilerle, müşteriler bu verileri TÜİK ve diğer emlak kuruluşlarının verileriyle karşılaştırma fırsatı yakalıyor ve bu fırsat beraberinde piyasa için büyük bir girdi sağlıyor.

C:UsersAvcıDesktop46831153_306176386657891_4000723050805854208_n.png

Gelin, Flatfy.com’un bizlere sunmuş olduğu bu verileri yakından inceleyelim:

(Ülkemizde Ekim ve Kasım 2018’deki daire satış fiyatları)

Yukarıda verilen görselde ülkemizin en büyük 10 şehrindeki Ekim ve Kasım aylarına ait ortalama daire satış fiyatları gösterilmektedir. Tabloyu yakından incelediğimizde Kasım ayı ortalama satış fiyatlarının en yüksek olduğu ilin İstanbul (yaklaşık 340 bin TL), en düşük olduğu ilin ise Ankara (yaklaşık 210 bin TL) olduğu görülmektedir, Mersin’deki ev fiyatları ise Türkiye ortalamasını yansıtıyor denebilir. Ayrıca tablo dikkatle incelendiğinde, bu illerimizde ortalama daire fiyatlarının Kasım ayında, Ekim ayına nazaran az da olsa arttığı gözlemlenmekte ancak buna ters olarak Bursa ve Konya illerimizde ise ortalama daire fiyatlarının Ekim ayında, Kasım ayına göre daha düşük olduğu dikkat çekmektedir.

C:UsersAvcıDesktop46950774_1180062742147395_2940396853507653632_n.png

(Kasım 2018’e ait ülkemizde şehir / oda sayısı kıstası doğrultusunda ortalama daire satış fiyatları)

Yukarıdaki tablo ise ülkemizde Kasım 2018’e ait en büyük 10 ilimizdeki daire fiyatlarının oda sayılarına göre sıralandığını görmekteyiz. Tabloyu yakından incelediğimizde 1 odalı dairelerde ortalama satış fiyatının en yüksek olduğu iller İstanbul ve Antalya (210 bin TL) olurken en düşük olduğu il ise Gaziantep (103 bin TL) olarak gözükmekte. 4 odalı daireler incelendiğinde ise ortalama satış fiyatının en yüksek olduğu il İzmir (649 bin TL) olarak göze çarparken en düşük olan il ise Konya (350 bin TL) olarak gözükmektedir.

Tüm bu verilerden özetle; Flatfy.com, gayrimenkul alanındaki müşterilerine çeşitli kıstaslar sonucundan en doğru veriyi en hızlı ve en kolay şekilde sunan modern bir arama motorudur.

Son Güncelleme: 30.11.2018 10:38
Anahtar Kelimeler:
FLATFY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.