Garanti Bankası'na 285 milyon dolarlık kaynak

- Banka, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde, uluslararası piyasalardan 285 milyon dolarlık 5 yıl vadeli seküritizasyon kredisi aldı

20 Aralık 2017 Çarşamba 10:41
Garanti Bankası'na 285 milyon dolarlık kaynak






İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, yurt dışı borçlanma programı çerçevesinde, uluslararası piyasalardan 285 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli seküritizasyon kredisi temin etti.

Bankanın açıklamasına göre, Garanti, 2017 yılı içinde daha önce ocakta 5 yıl vadeli 2 farklı dilimde toplam 152,5 milyon avro ve ekimde yine 5 yıl vadeli 250 milyon dolar tutarında üç ayrı seküritizasyon kredisi almıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Gökhan Erün, uluslararası piyasalardan sağladıkları fonlamanın, finansman kaynaklarının çeşitlenmesine ve vadesinin uzamasına katkıda bulunduğunu bildirdi.

Bu yıl içinde dördüncüsünü gerçekleştirdikleri işlemle sadece seküritizasyon kredileriyle bu yıl yurt dışından toplam 715 milyon dolar tutarında kaynak sağladıklarını aktaran Erün, "Garanti'nin seküritizasyon işlemlerindeki yetkinliğini bir kere daha kanıtlayan son anlaşma, küresel piyasalardaki dalgalı seyre rağmen, yabancı yatırımcının Garanti Bankası'na güvenini ve uzun vadede Türkiye’ye gösterdiği ilgiyi teyit etmemizi sağladı." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Garanti Bankası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.