Goodyear fabrikalarında çalışan taşeron işçiler kadroya alındı

İZMİT (Kocaeli), () - LASTİK- İş Sendikası’nın bir süre önce İzmit'teki Pirelli Lastik Fabrikası'nda gerçekleştirdiği ve olumlu sonuçlanan görüşmelerin ardından, Goodyear Lastik'in İzmit ve Adapazarı'ndaki fabrikalarında...

25 Ocak 2015 Pazar 14:42
Goodyear fabrikalarında çalışan taşeron işçiler kadroya alındı






İZMİT (Kocaeli), () - LASTİK- İş Sendikası’nın bir süre önce İzmit'teki Pirelli Lastik Fabrikası'nda gerçekleştirdiği ve olumlu sonuçlanan görüşmelerin ardından, Goodyear Lastik'in İzmit ve Adapazarı'ndaki fabrikalarında çalışan taşeron işçilerin tamamı da kadroya geçirildi. Sendika Genel Başkan Abdullah Karacan, "Hiçkimse taşeron işçisini köle gibi çalıştıramaz" dedi.
Lastik İş sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, kadrolu uzun süre taşeron işçisi olarak çalışan ve kadrolu işçilerin yararlandığı hiçbir sosyal hakkı bulunmayan işçilerle biraraya geldi. Lastik-İş Sendikası'nın İzmit'teki sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıda açıklama yapan Abdullah Karacan, işçileri kadro konusunda bilgilendirdi. Kocaeli Şube Başkanı Tezcan Ay, iş yeri temsilcileri, ve işçilerin hazır bulunduğu buluşmada konuşan Karacan Türkiye’nin, işsizlik ve kayıt dışının bol olduğu bir ülke haline geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Taşeronluk aldı başını gitti. Biz taşeronun olduğu yerde örgütlenmiyoruz, taşeronu çıkarıp asıl işyerinde örgütleniyoruz. Yapılacak ne varsa biz onu yaparız. Bizim amacımız kargaşa çıkarmak değil. Sorunlarımız asıl alın terinin, hakkının tanınması için yapılan bir kavga. Hiçkimse taşeron işçisini köle gibi çalıştıramaz. Burada Adapazarı ve İzmit Goodyear fabrikası var. Adapazarı’nda 600, İzmit’te ise 400 işçimiz var. Sizler asgari ücret, mesaisi belli olmayan, sosyal hakkın bulunmadığı şartlar altında çalışıyorsunuz. Sendikalı olarak çalışma şartlarınızı iyileştirmiş ve geliştirmiş olacaksınız. Özel güvenlik, yemekhane, günü birlik çalışanlar, bahçıvan arkadaşlar bu yapının anlaşmanın dışındadır. Ancak tüm sayının yüzde 85’i sendikalı ve örgütlü olmuş durumda."

Bu açıklamanın ardından salon bir anda bayram yerine dönerken, Karacan, bu işçiler için toplu sözleşme imzalanması amacıyla işverenleri 28 Ocak’a toplantıya çağırdıklarını da bildirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.