Güneş paneliyle elektrik üret devlete sat

Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir iş adamı, kendisine ait arazi üzerine yerleştireceği özel yapım güneş enerji panelleri ile elektrik üretip, devlete satacak.

10 Temmuz 2015 Cuma 09:52
Güneş paneliyle elektrik üret devlete sat






Güneş paneliyle elektrik üret devlete sat



Enerji alanında büyük bir yatırım için kırması için kolları sıvayan Çorumlu iş adamı Menderes Boynuzun, Ankara-Samsun karayolu Arabaçayı köyü mevkiinde bulunan yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine yerleştireceği özel yapım güneş enerji panelleri ile elektrik üretecek.

ÇORUM’UN İLK ONAYLI PROJESİ

Yaklaşık 1 milyon 200 bin Euro’ya mal olan proje için 15 aydır çalıştığını söyleyen Boynuzun, bu projenin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından 25 Haziran 2015 tarih ve 15.LUY.GES.19.0001 sayılı ile onaylandığını söyledi. Projenin Çorum’un ilk onaylı projesi olduğunun altını çizen Boynuzun, projenin onaylanmasıyla birlikte güneş enerji panellerini montaj işlemlerine başladıklarını, bu hızla giderlerse yaklaşık bir ay gibi kısa sürede kurulumun tamamlanıp elektrik üretmeye başlayacaklarını kaydetti.

4 BİN ADET GÜNEŞ PANELİ KONULACAK

Arazi üzerine 4 bin adet güneş paneli monte edeceklerini ifade eden Boynuzun, "12 dönüm arazine üzerine 4 bin adet güneş paneli koyacağız. Bu panellerden 997,5 Kwp elektrik üreteceğiz. Buda 600-700 ailenin bir günlük elektrik ihtiyacı demek. Ürettiğimiz elektriği devlete satacağız” dedi.

Bir Alman firması tarafından montaj ve alt yapı çalışmalarına başlandığını dile getiren Boynuzun, proje için hiçbir yerden destek almadığını, kendi öz imkanlarıyla yapacaklarını belirtti.
Çorum’a böyle bir tesis kurmanın mutluluğunu yaşıyorum diyen Boynuzun, bu projenin devamını da getireceklerini söyledi. Artık usta çırak zamanın bittiğini işaret eden iş adamı Boynuzun, bu tip projeler için kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Kendi projesini kalifiye eleman olmadığı için Almanya’dan ekip getirdiğini ifade eden Boynuzun, “Hitit Üniversitesi rektörüne ve ilgililere burada seslenmek istiyorum. Gelecek yılların en önemli kaynaklarının başında enerji üretimi geliyor. Biran evvel kalifiye eleman yetiştirilmesi için el birliğiyle çalışılması gerekmektedir” diye konuştu.
Projenin yapımında Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in ısrarcı olduğunu belirten Boynuzun, Başkan Şahiner’e teşekkür etti.
Son Güncelleme: 10.07.2015 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.