Haftada üç gün çalışılsın

Haftada üç gün çalışma önerisi iş dünyasını şaşkına çevirdi, öneri dünyanın en zengin iş adamı ünvanına sahip Carlos Slim'den geldi

21 Temmuz 2014 Pazartesi 05:23
Haftada üç gün çalışılsın






Haftada üç gün çalışılsın

Haftada üç gün çalışma önerisi iş dünyasını şaşkına çevirdi, öneri dünyanın en zengin iş adamı ünvanına sahip Carlos Slim'den geldi. Öneri'ye göre Slim, haftalık çalışma günleri yeniden düzenlenmeli. en fazla üç iş günü olmalı. Bu hem verimi artırır. hem de geç emekliliği teşvik eder..

Dünyanın en zengin iş adamı Carlos Slim, iş dünyasını şaşkına çeviren bir öneride bulundu. Slim, çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek 'Verimi artırmak, hayat kalitesini yükseltmek için haftada üç gün çalışılmasını' istedi.

GEÇ EMEKLİLİK TEŞVİK EDİLİR

Meksikalı telekomünikasyon kralı Carlos Slim, hem hayat kalitesinin artması hem de geç emeklilik için, haftada 3 gün çalışılması gerektiğini söyledi. Slim'in önerdiği günlük çalışma saati ise 11. Dünyanın en zengin adamından, 'haftada 3 gün çalışılsın' önerisi geldi.

79.6 milyar dolarlık servetin sahibi olan Meksikalı telekomünikasyon kralı Carlos Slim, Paraguay'da bir konferansta konuştu.

74 yaşındaki Slim, tüm çalışanların hafta üç gün, günde 11 saat boyunca çalışıp geri kalan günlerde tatil yapması tavsiyesinde bulundu.  Slim, bu şekilde çalışanların hem hayat kalitelerinin artacağını hem de eğer istenirse daha geç emekli olunacağını söyledi.

Microsoft’un sahibi Bill Gates’i geride bırakarak dünyanın en zengin insanı unvanını elde eden Slim’in, sahibi olduğu Telmex şirketinde de benzer bir sistemin uygulandığı kaydedildi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.