Hatay Ro Ro, Suudi Arabistan'a ikinci gemiyi gönderdi

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay) - TÜRKİYE ile Mısır arasındaki Ro­ Ro seferlerine bağlı karayolunu transit kullanma hakkını içeren anlaşmanın yenilenmemesi üzerine, Hataylı 55 nakliyeci tarafından kurulan Hatay Ro Ro A.Ş., Süveyş Kanalı...

22 Mayıs 2015 Cuma 16:19
Hatay Ro Ro, Suudi Arabistan'a ikinci gemiyi gönderdi






Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay) - TÜRKİYE ile Mısır arasındaki Ro­ Ro seferlerine bağlı karayolunu transit kullanma hakkını içeren anlaşmanın yenilenmemesi üzerine, Hataylı 55 nakliyeci tarafından kurulan Hatay Ro Ro A.Ş., Süveyş Kanalı üzerinden Suudi Arabistan'a ikinci gemisini gönderdi.
Hatay Ro Ro A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, Süveyş Kanalı üzerinden ikinci gemiyi sefere koymanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Hatay'ın İskenderun Limak Port Limanı'nda açıklama yapan Güler, ikinci geminin şoförlerin de TIR'ları ile birlikte gidebileceği türde bir gemi olduğunu belirterek, "Daha çok soğutuculu gitmesi gereken sebze meyve, peynir ve süt ürünleri bu gemiyle gönderilecek. Geri kalan kuru gıda inşaat malzemelerini yolcusuz gemilerle göndermeyi planlıyoruz" diye konuştu.
'ÜRÜNLER DAHA HIZLI GÖNDERİLİYOR'
Belirlenen yeni güzergahla ihracat ürünlerinin artık Suudi Arabistan'a daha hızlı gönderildiğini belirten Güler, şunları söyledi:

"Daha önce Mısır üzeri gittiğimiz dönemlerde TIR'larımızın Duba limanına varışı, bu süre içerisinde şoförlerimiz havaalanlarında sıkıntılar yaşıyorduk. Hem de gemimizin limanlarda tahliye ve yükleme sıkıntıları oluyordu. Şu anki mevcut yol ile ihracat mallarını 3, maksimum 4 günde götürüyoruz. Türkiye Avrupa'nın en güçlü TIR filosuna sahip bir devlet lojistikte Avrupa birincisiyiz."
CUMHURBAŞKANINDAN DESTEK İSTİYORLAR
Hem Hatay Ro Ro'nun hem de açtıkları güzergahın ihracat açısından da önemli olduğunu ifade eden İbrahim Güler, şöyle devam etti:
"Biz milli duygularla kurmuş olduğumuz Hatay Ro Ro firmasının yapmış olduğu icraatların ilgili Bakanlıklar tarafından görülmesini, hattın daha istikrarlı, daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamak adına Mısır üzeri güzergahın kurulduğu dönemdeki verilmiş olan devlet desteğinin yine bu Süveyş Kanalı üzeri geçişlerde de verilmesi bizim için büyük önem taşımaktadır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Hataylı 55 yüreğin yapmış olduğu bu mücadeleyi, dış politikada ülkenin almış olduğu kararların arkasında durarak bir anlamda ülkemizin köşeye sıkıştırılma gayretini bertaraf eden bu 55 yüreğe sahip çıkmanızı önemle rica ediyorum. Bizler sizi çok seviyoruz ve devletimizin her zaman yanındayız, devletimizi de yanımızda görmek istiyoruz."
Açıklamanın ardından 'Cenk Y' isimli ropaks gemi, yüklediği TIR'ları SÜveyş Kanalı üzerinden Suudi Arabistan'a götürmek üze dualarla limandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.