• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. HT Solar, ABD'ye ihracatını artırmayı hedefliyor
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Mart 2024 - 10:17

HT Solar, ABD'ye ihracatını artırmayı hedefliyor

Türkiye’de ürettiği güneş panellerini dünyanın birçok noktasına ihraç eden HT Solar Enerji, en büyük dış pazarı olan ABD’ye yönelik dev yatırımlara imza atıyor.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HT Solar, ABD’ye ihracatını artırmayı hedefliyor

HT Solar, ABD’ye ihracatını artırmayı hedefliyor 

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, Türkiye’de 2 GW  kapasiteye sahip bir hücre üretim fabrikası, ABD’de ise 1,5 GW’lık bir panel üretim fabrikası kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Çin merkezli bir üretici olarak 2016 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan HT Solar, yeni teknolojileri ve yatırımları ile geleceğe önemli hedeflerle ilerliyor.

Türkiye’de 2 GW’lık kurulu güce ulaşan HT Solar, ülkenin güneş enerjisinden sağladığı enerjisinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılıyor. Bloomberg’in prestijli TIER 1 listesinde yer alarak dünya devleri ile rekabet eden HT Solar, Türkiye üzerinden sadece ABD pazarına da yıllık 1 GW’lık ihracat gerçekleştiriyor. 

HT Solar, dünyada en büyük talebi oluşturan ABD pazarına yönelik ihracatını artırma amacıyla yeni yatırımlar için çalışmalara başladı.

Türkiye’de ve ABD’de birer fabrika kurmayı içeren yatırımların ayrıntılarını güneş enerjisi alanında podcast yayınları yapan Kerem Çilli’nin programında açıklayan HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, bu yatırımlarla ihracatlarını artıracaklarını ve Türkiye’ye önemli katma değer kazandıracaklarını vurguladı. 

Türkiye’de kurulacak güneş hücresi üretim tesisi hakkında bilgi veren Emre Kulaç, “Bizim şu anda Türkiye’de ABD pazarına yönelik kullandığımız yıllık 1 GW kapasiteli bir hücre üretim tesisimiz var. Bu yılın sonuna kadar 2 GW’lık yeni bir hücre üretim fabrikası yatırımı yapacağız. Türkiye’deki hücre yatırımımız toplamda 3 GW’a çıkacak” dedi. 

2024 yılının sonunda tamamlanması hedeflenen yaklaşık 50 milyon dolarlık bu yeni yatırımla Türkiye’ye güneş enerjisi alanında yüksek katma değerli bilgi ve birikim kazandıracaklarını ifade eden Emre Kulaç, ABD’nin Çin’e ek olarak diğer Asya ülkelerine yönelik uygulaması beklenen yeni gümrük engellerini de işaret ederek güneş panellerinin kalbinde yer alan hücre teknolojisinin Türkiye’de üretilmesinin son derece önemli olduğunu da vurguladı.  

HT Solar, ABD’de yeni üretim hattı kuruyor

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç, bir diğer yatırımları olacak ABD’de üretim hattı kurma hedefleri hakkında ise şunları söyledi:

“ABD, yerel üretimi teşvik edici kanunlarla oradaki üretim kapasitesini artırmaya çalışıyor. Şu anda bizim de hedefimiz bu yılın sonuna kadar ABD’de de yaklaşık 1.5 GW’lık yeni bir panel üretim hattını kurmak. 2024 sonunda HT Solar’ın Türkiye'de mevcut üç ve Çin'de bir tesislerinin yanı sıra, Amerika'da da bir olmak üzere üç farklı lokasyonda üretim yaptığı tesisler olacak.”  

HT Solar, Türkiye’de bir numaralı üretici konumda bulunuyor

Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait HT-SAAE’nin iştiraki olarak İstanbul Tuzla Serbest Bölgesinde 2016 yılında kurulan HT Solar Enerji güneş hücresi ve güneş paneli üretimini gerçekleştiriyor.

Yıllık 2 GW’lık güneş paneli üretim kapasitesine sahip olan HT Solar’ın Türkiye’deki yaklaşık 12 GW kurulu gücün 2GW’ına panel tedariği sağladı. 500’e yakın çalışanı bulunan şirket 2023 yılını 554 milyon dolar ciro ile kapatırken, şirketin aktif büyüklüğü ise 3 milyar liraya ulaştı. HT Solar bu rakamlarla 2018 yılından bu yana ISO 500 listesinde panel üreticileri arasında liderliğini sürdürüyor. 

Kurulduğundan bugüne 35 milyon dolar Ar-Ge yatırımı yapan şirket PERC ve TOPCON teknolojilerine sahip güneş panelleri geliştiriyor. HT Solar kısa zaman içinde esnek panel üretimine de başlayarak Türkiye’de esnek panel seri üretimi yapan ilk firma olmayı hedefliyor.

HT Solar, Türkiye ve ABD dışında, Almanya, Polonya, Hollanda ve Brezilya gibi birçok ülkeye güneş paneli üretiyor.

PV Cycle üyesi olan HT Solar, ABD merkezli test laboratuvarı olan ve sektörün en prestijli kurumları arasında yer alan PV Evolution Labs (PVEL) tarafından 2023 yılında “En İyi Performans Gösteren Üreticiler”den biri olarak seçildi. Böylelikle HT Solar, İstanbul’da ürettiği güneş panelleriyle Türkiye’den seçilen tek üretici olmayı başardı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Az zamanda büyük kazanç: Zenginliğin anahtarı bu mesleklerde! 1 yılda en çok kazandıran işler listesi
Az zamanda büyük kazanç: Zenginliğin anahtarı bu mesleklerde! 1 yılda en çok kazandıran işler listesi
TOKİ’den büyük fırsat: Kaçıran pişman olur! TOKİ peşinatsız ayda 12 bin TL taksitle teslime hazır konutlar satıyor
TOKİ’den büyük fırsat: Kaçıran pişman olur! TOKİ peşinatsız ayda 12 bin TL taksitle teslime hazır konutlar satıyor
Tarihi artış geldi: Bu zam dudak uçuklatır! Cin, viski ve şarap ne varsa zamlandı
Tarihi artış geldi: Bu zam dudak uçuklatır! Cin, viski ve şarap ne varsa zamlandı
Son Haberler
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye ve Ukrayna Vardı
Erdoğan ve Putin’den Kritik Telefon Görüşmesi: Gündemde Suriye...
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu 2022’de Tüm Soruları Doğru Yapmış
LGS’de Sürpriz Tesadüf: Görevden Alınan MEB Yetkilisinin Çocuğu...
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış! Doğu’nun parlayan yıldızı Diyadin’de her mevsim başka bir güzellik
El değmemiş güzelliğiyle büyülüyor: Haritalarda bile gizli kalmış!...
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Emeklilere nefes aldıracak destek: Maaşına ek 7700 TL hesaplara yatıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı! Cezası 140 bin TL’ye kadar çıkıyor
Araç sahiplerine kötü sürpriz: Trafikte yeni dönem resmen başladı!...
İstanbul'un efsane hattına 5 yeni otobüs daha
İstanbul'un efsane hattına 5 yeni otobüs daha

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.