Işık plastik halka arz oluyor

Toplamda 60’a yakın ülkeye ürün ihracatı gerçekleştiren Işık Plastik’in halka arz süreci başlıyor. 

19 Ocak 2021 Salı 11:45
Işık plastik halka arz oluyor






Işık plastik halka arz oluyor


21 - 22 Ocak 2021 tarihlerinde talep toplayacak Işık Plastik paylarının birincil halka arzı, Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da 10:30-13:00 saatleri arasında “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemi ile yapılacak. Halka arzda talep toplama fiyatı 16,10 TL olarak belirlendi. 

30 yılı aşkın sektör deneyime sahip Işık Plastik’in halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi yoluyla halka arz olacak şirket için 21 – 22 Ocak 2021 tarihlerinde 10.30 – 13.00 saatleri arasında iki gün süre ile talep toplanacak.  

Işık Plastik paylarının birincil halka arzı, Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde gerçekleştirilecek. Kurumun halka arzda talep toplama fiyatı ise 16,10 TL olarak belirlenmiş durumda. Işık Plastik’in toplam 11.286.293 TL nominal değerli payı halka arz edilecek. Şirketin arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 21,8 olacak. 

Halka arz süreci ile ilgili bilgi veren Işık Plastik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Abdullah Çeker, “Hali hazırda 60’a yakın ülkeye ürün ihracatı yapıyoruz. 30 yılı aşkın tecrübemizle ülkemizde ve yurtdışı pazarlarda ürünlerimiz ve kalitemizle tanınan bir markayız. Son açıklanan bağımsız denetim raporumuzda da belirtildiği üzere 30 Eylül 2020 itibariyle ihracatımızın toplam satışlarımız içindeki payı yüzde 78’dir. Yurt dışında özellikle ABD’ye yapılan satışlarımız son dönemde önemli derecede arttı. 2017 yılında 1,9 milyon TL olan ABD satışlarımız 2020’nin ilk 9 ayında 70 milyon TL’ye yaklaştı. Işık Plastik olarak 30 Eylül 2019 - 30 Eylül 2020 arasındaki 12 aylık dönemde net satış rakamımız 366 milyon TL’ye, faaliyet karımız 104 milyon TL’ye ve net karımız ise 52 milyon TL’ye ulaştı. Hedefimiz yatırımcılarımızla birlikte sağlam adımlarla ilerlemek, büyümek. Burada olmayı, ülkemizi seviyoruz. Plastiği Ar - Ge ile inşa ediyoruz. Yatırımcılarımıza çağrımız: ‘İhracatın ışık hızıyla büyüdüğü yerde buluşalım.’ Halka arz sonrası tamamlanacak yatırımlar ile birlikte üretimimizi artırarak, ürün çeşitliliğimizi genişletmek, üretim yerlerimizi ve kapasitemizi arttırmak ve ihracat pazarımızı genişletmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Gelir nasıl değerlendirilecek?

Halka arzdan elde edilecek fonun kullanımına da değinen Çeker, “Halka arz sonrası elde edeceğimiz geliri ağırlıklı olarak büyümenin finansmanı için kullanmayı planlıyoruz. Bu kapsamda gelirin yüzde 35 ila 50’sini işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması, yüzde 15 ila 30’unu yatırım harcamaları ve kalan yüzde 25 ila 40’ını ise kredi borçlarının geri ödenmesi için kullanacağız” dedi.

Işık Plastik’in teknik yeterlilik ve yüksek kalite sertifikasyonlarıyla, son teknoloji üretim hatlarına sahip bir marka olduğunu ve bu sayede rakiplerinden sıyrıldığını belirten Çeker, “Geniş ürün gamı ile tanınan ve sektörlerinde lider olan kurumsal müşterilerin tercih ettiği bir markayız. Güçlü büyüme ve değişen koşullara uyum sağlayabilme gücümüze inancımız tam. Sektörde yıllar içinde kazandığımız güven ve bilinirlik sayesinde yaygın bir müşteri ağına sahibiz. İhracat gelirlerimiz düzenli olarak artıyor. Endüstriyel levha ve termoform gıda ambalajının tek çatı altında sunmamız bize, sektörümüzde önemli bir rekabet avantajı kazandırıyor. Ayrıca etkin tedarik altyapımız ve lojistik yönetimimiz ile öne çıkıyoruz” dedi. 

Yeni fabrika yatırımları…

Hali hazırda Işık 1 isimli; 22,689 m2 arsa üzerinde 14,807 m2 kapalı alana sahip fabrikaları ile hizmet sunduklarını anlatan Çeker, devam eden yeni yatırımlarına da dikkat çekti. Çeker; “Bu yatırım ile birlikte mevcut 14.807 m2 kapalı alanımızı 11.871 m2 artırarak tesislerimizin toplam kapalı alanını 26.678 m2’ye çıkaracağız. Devam eden inşaatı Mart sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Hali hazırda yaklaşık yüzde 75’i tamamlandı. Üretimin ise Ağustos 2021’de başlamasını planlıyoruz. Bu tesisimizde yurtiçi pazarda ithal edilen çizilmez levha ve aynalı levha yatırımlarını yaparak yerli üretimi hayata geçireceğiz. Ayrıca halka arz sonrası Işık 1 fabrikasında buğu tutmayan levha kaplama hattı yatırımı yapmayı planlıyoruz. Aynalı, çizilmez ve buğu tutmayan levha kaplama hatları için toplam 13,6 milyon TL yatırım yapılacağını öngörüyoruz.” dedi. 

Işık Plastik ile ilgili halka arz taleplerinizi Garanti BBVA Mobil ve İnternet İnternet Bankacılığı, Garanti BBVA e-Trader uygulamaları, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, 444 0 630 Garanti BBVA Yatırımcı Destek Merkezi ve Garanti BBVA Yatırım Şubelerinden iletebilirsiniz. Bu halka arz ön talep toplama yöntemiyle yapılmayacağı için, halka arz menüsünden değil, hisse senedi alışı gibi ISKPL hisse kodu seçilerek alış emri girişi yapılmalıdır. 21-22 Ocak tarihlerinde, saat 10:30-13:00 dışında halka arz emir girişi yapılamayacaktır.

Kamuoyu Aydınlatma Bilgisi (Disclaimer)

"Payların halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş. herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz edilecek paylarla ilgili bilgileri içeren İzahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP), Işık Plastik Sanayi ve Dış Ticaret Pazarlama A.Ş.’nin internet sitesinde, (www.isikplastik.com), Şirket’in halka arzına aracılık edecek Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin internet adresinde (www.garantibbvayatirim.com.tr) yayımlanmaktadır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, anılan internet adreslerinde yayımlanmış olan şirket ve halka arz edilecek paylara ilişkin İzahname ile tasarruf sahiplerine satış duyurusunun incelenmesi suretiyle vermeleri gerekmektedir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.