İstanbul avrupanın 4 mega şehrinden birisi oldu

İstanbul avrupanın en büyük 4 mega şehri arasına girdi. JLL tarafından hazırlanan "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı raporun Türkçe özeti, düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerle paylaşıldı.

20 Şubat 2016 Cumartesi 11:31
İstanbul avrupanın 4 mega şehrinden birisi oldu






 

İstanbul avrupanın 4 mega şehrinden birisi oldu

İstanbul avrupanın en büyük  4 mega şehri arasına girdi. JLL tarafından hazırlanan "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı raporun Türkçe özeti, düzenlenen basın toplantısıyla gazetecilerle paylaşıldı.

 JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, İstanbul'un gerçeklerini doğru anlatmak adına raporun hazırlandığını, raporun şehre çok ciddi katkıları olacağını söyledi.

İstanbul'un Türkiye ekonomisi içerisindeki önemine dikkati çeken Alkaş, şehrin, dünya kentleri sıralamasında önemli yerlere gelmeye başladığını vurguladı.

Alkaş, İstanbul'un, Avrupa kıtasının en fazla nüfusa sahip şehri olduğunun altını çizerek, "İstanbul, potansiyeli ve iş hacmi ile birçok Avrupa şehrini geride bıraktı. Bunda Türk Hava Yollarının (THY) yadsınamaz katkıları ile jeopolitik konumunun önemi büyük. Şehir, ticari, lojistik ve kurumsal yönetim açısından birçok ülke ekonomisinden daha önde" dedi.

"İstanbul'un gücü 400 milyar dolar"

İstanbul'un satın alma paritesine göre hesaplanan ekonomik büyüklüğünün 400 milyar dolara ulaştığını belirten Alkaş, şehrin Ticari Cazibe Endeksi'ne göre de dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında yer aldığını dile getirdi.

İstanbul'un altyapı ve ulaştırma yatırımlarına değinen Alkaş, Marmaray, Avrasya Tüneli, Üçüncü Havalimanı, üçüncü köprü, hızlı tren, metro gibi ulaştırma projelerinin İstanbul'u gelecekte birçok alanda ön plana çıkaracağını, kaybettiği olimpiyat hakkını geri getirebileceğini söyledi.

Alkaş, İstanbul'un kongre turizmi açısından da çok önemli konuma geldiğini, bu alanda dünyada 9'uncu sırada yer aldığını aktardı.

"İstanbul, dünyanın ilk 10 şehri arasına girecek"

Alkaş, İstanbul'un bir inovasyon merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine, şehirden çıkan patent başvurularının 2000 yılından beri sürekli arttığına dikkati çekti.

İstanbul'un perakende pazarında küresel anlamda 2030 yılına kadar dünyanın ilk 10 şehri arasına gireceğini söyleyen Alkaş, yeni markaların şehre gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

"İstanbul, artan başarılarıyla gelişen bir dünya şehri"

Alkaş, "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı araştırmaya göre İstanbul'un, "dünyanın en büyük iş merkezleri ve gayrimenkul pazarları" olarak tanımlanan 30 şehri arasında 20'nci sırada yer aldığını da belirtti.

Raporun, İstanbul'un artık dünya sahnesinin en güçlü oyuncularından biri haline geldiğini açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Alkaş, "Raporumuzda, 'Arka planda yükselen jeopolitik risklere rağmen dinamik ve artan başarılarıyla gelişen bir dünya şehri' olarak nitelenen İstanbul, büyüyen tüketim ve güçlü demografik profil birleşimini, güçlü büyüme sağlayan, öncülüğünü finansal ve ticari hizmetler ile teknoloji sektörünün yaptığı bir ekonomi ile buluşturuyor" değerlendirmesinde de bulundu.

"İstanbul, Avrupa'nın 4 mega şehrinden"

Toplantıda, gazetecilerle paylaşılan "Dünya Sahnesinde İstanbul" başlıklı rapora göre, İstanbul artık Avrupa'nın dört mega şehri arasında yer alıyor.

İstanbul, güvenilir bir finans merkezi olarak gelişim göstermesi, inovasyon ile ticarete ev sahipliği yapması ve altyapı iyileştirmeleriyle Gelişen Dünya Şehirleri Ligi'nin son 5 yıl içinde en çok ilerleme kaydeden kenti oldu.

İstanbul'un küresel çaptaki rekabetçiliğinden ticari gayrimenkul ortamına kadar pek çok farklı açıdan incelendiği raporda, İstanbul'un artık Londra, Moskova ve Paris ile Avrupa'nın en büyük 4 mega şehri arasında bulunduğu vurgulandı.

Son Güncelleme: 20.02.2016 11:36
Anahtar Kelimeler:
İstanbulAvrupaMega Şehir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.