• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul'da ekmekte fiyatları kafa karıştırdı
Ekonomi
Yayınlanma: 05 Eylül 2021 - 09:10

İstanbul'da ekmekte fiyatları kafa karıştırdı

İstanbul'da ekmek fiyatlarında yaşanan kargaşa vatandaşın aklını karıştırıyor. Bazı ilçelerde 2.5 liraya kadar çıkan fiyatlar karşısında Halk Ekmek'in satış politikası vatandaşları rahatlatıyor.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul'da ekmekte fiyatları kafa karıştırdı

İstanbul'da ekmekte fiyatları kafa karıştırdı


Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz'daki fırınlar ekmeği 2 yerine 2.5 liraya satmaya başladı. Zam aynı olsa da bazı fırınlar gramajı 230'a, bazıları 270'e çıkardı. Vatandaşların tepki gösterdiği uygulamaya fırıncıların cevabı: 'Maliyetlerle başa çıkamıyoruz' oldu.


İstanbul’un genelinde 200 gramlık ekmek 2 liraya satılıyordu. Ancak 1 Eylül’den itibaren Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz’da ekmek 2.5 liraya satıldı. Fırıncılar ekmeğe zam değil gramaj artışı yaptıklarını söylese de, aradaki farkı anlayamayan vatandaş bu karara itiraz etti. Fırınlarda ekmeğin fiyatı ve gramajı arttı ancak ayar tutmadı. Bazı fırınlar gramajı 230 grama, bazıları ise 270 grama çıkarttı. Ancak vatandaş ne 30 gramlık ne de 70 gramlık farkı satın aldığı ekmeklerde anlayamadı.

'MALİYETLE BAŞA ÇIKAMIYORUZ'

Beşiktaş’ta fırın işleten Zeki Cesur yapılan zammı, “20 yıldır bu işi yapıyorum, çok zor günlerden geçiyoruz. Son bir yılda un, maya, su, işçilik ücreti iki katına çıktı. Kiraların iki katına çıktı. Ancak ekmeğe bu zamlar yansımadı. Ekmek fiyatları her zaman enflasyonun altında tutuldu. Bu nedenle 1 Eylül’den itibaren fiyatlara zam yaptık. Biz 230 gram ekmeği 2.5 liradan satıyoruz. Bazı fırınlar farklı gramları farklı fiyatlardan satıyor” diye anlattı.

Ekmeğe zam yapan bir başka fırıncı Ahmet Aytekin ise, “Ekmeğin maliyeti çok yükseldi. Altından kalkamıyoruz. İnanın ki çalıştıracak eleman bulamıyorum. İnsanlar ekmek fırınında çalışma istemiyor. Kazanç az olduğu için düşük ücret veriyoruz. Ekmeğin fiyatı normalde şu an 3 lira olmalı. 2 lira ekmek fiyatı çok az. Yetkililer harekete geçmediği için fırınlar kendileri zam yapmaya başladı” diye konuştu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul’daki 5 ilçede uygulanan zam oranlarıyla ilgili “Şu anda ülke genelinde uygulanan bir zam kararı yok. Bazı ilçelerdeki fırınlar gramaja göre fiyatı yükseltmiş. Ancak genel bir zam kararı yok. Bilindiği üzere ekmek maliyetleri çok yükseldi. Ekmek fiyatları enflasyonun çok altında kaldı. İlgili bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor. Maliyet oranları yükseldiği için ekmek fiyatları da etkilenecek” dedi.


'ZAM ANLAMINA GELMİYOR'

İTO 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir ise, “Ekmeği 50 gram büyüttük, bu zam anlamına gelmiyor. Ekmek büyüdükçe şekil olarak imalat açısından daha çok kolaylaşıyor. Ürettiğimiz ekmeğin sayısı bir miktar düşecektir. Bu durum personelimize bir rahatlık sağlayacaktır. Ancak eleman eksiltecek düzeyde olmayacak. Tüketici açısından herhangi bir fark yok. 220 gram ekmeğe 2 TL ödüyorlardı, şimdi 275 gramlık ekmeğe 2.5 TL ödüyorlar. Daha geç bayatlayabilir. 1 Eylül’de bu uygulamaya geçtik” diye konuştu.

HALK EKMEK DE FİYAT ARTTIRMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği halk ekmek de temmuz ayında ekmek fiyatlarında zam yapmıştı. Halk Ekmek zamdan sonra 250 gramlık ekmeği 1.25 liradan satmaya başlamıştı.
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Emekliye maaşlara ek destek geliyor: 30.000 TL destek paketi resmen açıklandı
Emekliye maaşlara ek destek geliyor: 30.000 TL destek paketi resmen açıklandı
Zam yağmuru başladı: Cepte yangın büyüyor! Akaryakıt, sigara ve alkole dev ÖTV zammı
Zam yağmuru başladı: Cepte yangın büyüyor! Akaryakıt, sigara ve alkole dev ÖTV zammı
Beklenen açıklama geldi: Emeklinin yeni en düşük maaşı belli oldu! Milyonlarca kişi bu tutarı alacak
Beklenen açıklama geldi: Emeklinin yeni en düşük maaşı belli oldu! Milyonlarca kişi bu tutarı alacak
Tarihinin en yüksek zammı: Cebinizi yakacak zam geldi! Sigaraya şok zam!
Tarihinin en yüksek zammı: Cebinizi yakacak zam geldi! Sigaraya şok zam!
Son Haberler
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır çıtırdıyor! Dereotlu poğaça tarifine herkes bayılacak
Mayısasız ama efsane lezzet: Ağızda dağılıyor, kıyır kıyır...
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin dans ettiği yer adeta büyülüyor
Her köşesi ayrı bir tablo: Gören masal diyor! Renklerin ve kelebeklerin...
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun ta kendisi... İzmir’den 3 saatte doğayla baş başa
Berrak su, sakinlik ve doğa şöleni: Ördekler, kuğular ve huzurun...
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım Bakanlığı sahte gıdaları ifşa etti
Listede ne ararsan var: Zeytinyağından sucuğa, etten peynire! Tarım...
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario Lemina hayırlı olsun
Transferde büyük bomba: Tarihi imza atıldı! 15 milyon Euro'ya Mario...
Geleceğin yüzme şampiyonları bu havuzda yetişecek
Geleceğin yüzme şampiyonları bu havuzda yetişecek

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.