Kent Üniversitesi Türkiye İtibar Akademisi Ödülleri sahiplerini buldu

Ekonomiye Fayda Endeksi ve Kadın Marka Tercih Endeksi ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İstanbul Kent Üniversitesi tarafından düzenlenen törende iş ve akademi dünyası buluşmasına sahne oldu.

02 Aralık 2023 Cumartesi 18:27
Kent Üniversitesi Türkiye İtibar Akademisi Ödülleri sahiplerini buldu






İstanbul Kent Üniversitesi Türkiye İtibar Akademisi Ödülleri sahiplerini buldu


Türkiye İtibar Akademisi ve İstanbul Kent Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen “Ekonomiye Fayda Endeksi Ödül Töreni” ve “Kadın Marka Tercih Endeksi Ödül Töreni” İstanbul Kent Üniversitesi’nde düzenlendi.

Türkiye İtibar Akademisi ve İstanbul Kent Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen İş dünyasına “Ekonomiye Fayda Endeksi Ödül Töreni” ve “Kadın Marka Tercih Endeksi” ödülleri sahiplerine dağıtıldı.

İstanbul Kent Üniversitesi Taksim yerleşkesinde gerçekleştirilen ödül törenini ünlü tv programcısı, sunucu Aynur Ayaz’ın sundu ve bu yıl ekonomiye fayda endeksinin 5.cisi,kadın marka tercihi endeksinin 1.yılı ödül töreni birbirinden değerli markaların temsilcileri ile yapıldı.

Türkiye İtibar Endeksi, Gençlik Endeksi, Kadın Marka Tercih Endeksi, Müşteri Memnuniyeti Endeksi ve Ekonomiye Fayda Endeksi ile Türk iş dünyası için birer navigasyon görevi üstlenen önemli projeleri ülkemize kazandıran Türkiye İtibar Akademisi (TİA), İstanbul Kent Üniversitesinin birbirinden değerli akademik kadrosu ve İtibar Akademisi yönetim kadrosu ile dağıtıldı. Açılış konuşmalarını İtibar Akademisi yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Necmettin Atsü’nün gerçekleştirdiği ödül töreni yoğun katılımla yapıldı.

İtibar Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Acar, “Bu ödül töreninin ülkemizde denetim altında yapılan ve Türk İş Dünyasının gelecek vizyonlarını şekillendirmelerinde bir navigasyon görevi üstlenen ilk ve tek bilimsel araştırma ve endeks çalışması olma özelliğini taşıyor.”dedi.

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M.Necmettin Atsü ise “Gerçekleştirilen ödül törenine başta ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve bu tarz organizasyonlarda üniversitelerin aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Bu organizasyonların ekonomiye katma değer sağladığını, kadınların ekonomide,iş dünyasında ve her zaman ön planda aktif olmasını desteklediğini, bunun için elinden geleni yaptığını ifade etti.”
İstanbul Kent Üniversitesi mütevelli heyet üyesi ve ENEV Vakfı yönetim kurulu başkan yardımcısı Ceren Yılmaz ise “Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen bu ödül töreninde markaları tek tek tebrik edip, her zaman böyle organizasyonların destekçisi olduğunu ifade etti.”

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Necmettin Atsü ve Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Ön Lisans Programı Başkanı, Dermatolog Doçent Dr.Nilhan ATSÜ


Bu yıl 5’incisi düzenlenen Ekonomiye Fayda Endeksi ve bir ilk olarak Kadın Marka Tercih Endeksi Ödül Töreni İstanbul Kent Üniversitesi Taksim yerleşkesinde gerçekleşti. Töreni, sunucu Aynur Ayaz sundu. Türkiye İtibar Endeksi, Gençlik Endeksi, Kadın Marka Tercih Endeksi, Müşteri Memnuniyeti Endeksi ve Ekonomiye Fayda Endeksi ile Türk iş dünyası için birer navigasyon görevi üstlenen önemli projeleri ülkemize kazandıran Türkiye İtibar Akademisi (TİA), TÜİK’in belirlediği Türkiye örnekleminden NUTS 2 kullanılarak 26 bölge 72 ilde çapında çalışmalarını tamamladı. Açılış konuşmalarını İtibar Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Acar ve İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü’nün gerçekleştirdiği ödül törenine yoğun katılım gerçekleşti.

*Beymen Marka Müdürü Sahire Tuncer ve Ürün Geliştirme Uzmanı Burcu Özden Ergene, İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi/Engelsiz Eğitim Vakfı Enev Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. Ceren Yılmaz

“İŞ DÜNYASINA KATKI SAĞLAMAK İÇİN FARKLI ENDEKSLERLE YAPIYORUZ”

Türkiye İtibar Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Acar, “Türkiye İtibar Akademisi olarak iş dünyasına katkı sağlamak amacıyla farklı endekslerle yapıyoruz. Bu endeksler sayesinde Türkiye’deki markalar kendi yolculukları sırasında ihtiyaç duyduğu bilgi ve veri setlerini temin edebiliyorlar. İstanbul Kent Üniversitesi’nde iki önemli endeksimizin ödül törenini gerçekleştireceğiz. İlk olarak Kadın Marka Tercih Endeksi olan K250’nin ödülleri verilecek. Arkasından ise Türkiye’deki markaları ürün hizmet performansı, yönetim performansı ve topluma sağladığı sosyal fayda ekseninde ölçümleyen ve derecelendiren Ekonomiye Fayda Endeksinin ödül törenlerini yapacağız” dedi.

“72 İLDE HER BİR ENDEKS İÇİN 15 BİN KİŞİ ARANIYOR”

Türkiye’deki kendi alanlarında ve kendi sektöründe öne çıkan markaların ödüllerini alacağını dile getiren Acar, “Türkiye örnekleri kabul edilen 72 ilde her bir endeks için yaklaşık 15 bin kişi aranıyor ve bunlar yaklaşık 60 üzerinde farklı soruya yanıt veriyorlar. Bunun sonucunda toplumda bıraktığı izler yaş, cinsiyet, meslek grupları, eğitim düzeyi ve gelir gruplarına göre ayrılıyor ve o çerçevede kurumlar derecelendirilmiş oluyor. Böylece kendi yolculuklarında ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi kendi rakipleriyle kıyaslamalı olarak da görebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“ARAŞTIRMALARIMIZI BİLGİSAYAR DESTEKLİ TELEFONLA ARAMA YÖNTEMİ OLAN CATI İLE YAPIYORUZ”

Araştırma metodolojisinden bahseden Acar, “Araştırmalarımızı bilgisayar destekli telefonla arama yöntemi denilen CATI yöntemiyle yapıyoruz. Her bir endeksin kendine has modeli ve hesaplaması var. Bu çerçevede Türkiye çapında her bir endeks için 15 bin kişi aranıyor. Verilen yanıtlardan ise derecelendirme raporları oluşturuluyor. Bu raporları kurumlar edinirlerse dereceye girsin ya da girmesin kendi sektörlerinde rakipleriyle kıyaslama yöntemi buluyorlar” dedi.

“ENDEKSLERİMİZİ AKADEMİK DENETİM ALTINDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ertan Acar, üniversiteye teşekkür ederek “Biz bu endekslerimizi akademik denetim altında gerçekleştiriyoruz. İlk yola çıktığımızda İstanbul Ticaret Üniversitesi daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi ile bu yolcuğu sürdürdük. Arkasından Beykoz Üniversitesi şimdi İstanbul Kent Üniversitesi ile bir iş birliğine başladık.İstanbul Kent Üniversitesi’nin akademik desteğiyle iş dünyamızın ihtiyaç duyduğu bu veri istatistiklerine daha kolay ulaşma imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

ATSÜ: BU ÖDÜL TÖRENİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Bu ödül törenine ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Atsü ise “Öncelikle iki ödül töreni beraber gerçekleştirecek. Bu ödül töreninde ev sahipliği yapmış olmaktan çok mutluyuz. İtibarın kazanılması, kazandırılması ve gerçekten itibarı hak edenlere hak ettiklerinin bir ödülle anlatılması bizim için çok kıymetli. İstanbul Kent Üniversitesi olarak bizim önemsediğimiz, bu projenin içinde olmak için can attığımız tarafı bu ödüllerin bilimsel bir platformda oluşturulmuş ödüller olmasıdır. Tamamen bilimsel araştırmalar çerçevesinde belirlenmiş farklı sektörlerden farklı markaların itibarlarını aslında teslim eden ama akademik tabanlı yapılmış bir çalışmanın ve 72 ilde bağımsız olarak yapılmış bir araştırmanın neticesinde gelinmiş bir noktadır” dedi.

İstanbul Kent Üniversitesi mütevelli heyet üyesi ve ENEV Vakfı yönetim kurulu başkan yardımcısı Ceren Yılmaz ise üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen bu ödül töreninde markaları tek tek tebrik edip, her zaman böyle organizasyonların destekçisi olduğunu ifade etti.

İstanbul Kent Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin elmas, platin ve altın markalarının ödüllendirildiği “Ekonomiye Fayda Endeksi Ödül Töreni ve “Kadın Marka Tercih Endeksi” ödül töreninde ödül alan markalar;

KADIN MARKA TERCİH ENDEKSİ ÖDÜLLERİ

1) AGT
2) Opet
3) Zen Pırlanta
4) ebebek
5) Şen Piliç
6) Sinoz Kozmetik
7) Teknosa
8) Kiğılı
9) Papara
10) Penti
11) LC Waikiki
12) Beymen
13) Yurtiçi Kargo
14) Tat Gıda
15) Avon
16) Acıbadem Sağlık Grubu
17) Avon
18) Kütahya Porselen
19) Urban Care
20) Züber
21) Maret
22) Burger King
23) Domino’s
24) Ercan Burger
25) Pasaport Pizza
26) NG Kütahya Seramik
27) Filiz Makarna
28) Civil

EKONOMİYE FAYDA ENDEKSİ ÖDÜLLERİ

AGT
Yıldız Entegre
Opet
Mutlu Akü
Zen Pırlanta
ebebek
Şen Piliç
Yemeksepeti
Teknosa
Tüpraş
Kiğılı
Koç Holding
Penti
Filli Boya
Ağaoğlu İnşaat
LC Waikiki
Yurtiçi Kargo
MNG Kargo
Tat Gıda
Avon
Acıbadem Sağlık Grubu
Kütahya Porselen
Urban Care
Anadolu Sigorta
NG Kütahya Seramik
Burger King
Domino’s
Komagene
Pasaport Pizza
Civil
Filiz Makarna

Son Güncelleme: 02.12.2023 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.