Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı olmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, İstanbul’a kurulacak 1.5 milyonluk yeni şehir ve kentsel dönüşümde kaynak sıkıntısı olmaz" dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 14:37
Kentsel donusumde kaynak sıkıntısı olmayacak






Bakan Erdoğan Bayraktar, ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Daire Başkanı MyronBrillant  ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Bayraktar, Bakanlığının projeleri hakkında  heyete bilgi verdi. Türkiye ve Amerika’nın uzak coğrafyalarda bulunmasına rağmen  dost ve müttefik iki ülke olduğunu söyledi.  Bayraktar, iki ülke arasındaki   ticaret hacminin daha da geliştirilmesi gerektiğini,   Amerikan şirketlerini   Türkiye’ ye   daha çok yatırım yapmaya davet etti.

Bayraktar, Türkiye’nin son dönemde ekonomik olarak çok büyüdüğünü  gelecek dönemde hükümetin çok önemli projeleri olduğunu ifade etti. Bayraktar,  İstanbul’a 1.5 milyon nüfuslu yeni şehir,  yine İstanbul Anadolu Yakasında  yaklaşık 1.5 milyon metrekare alanda  yatırım boyutu 6,5 milyar dolar olan finans merkezi kuruyoruz.  Türkiye’de  kentsel dönüşüm hamlesi başlattık. Bu kapsamda 6.5 milyon birim konutu yenileyeceğiz. Kurulacak 1.5 milyonluk yeni şehir ve kentsel dönüşümde kaynak sıkıntısının olmayacağı,  bu süreçte uluslararası yatırımcıları da beklediklerini belirten Bayraktar, ‘’Bizimle çalışan yatırımcıların başı tavana vurur” dedi.

İlerleyen Dönemde İzmir Gelişecek

Yeni dönemde İzmir’in  cazibe merkezi olacağını yatırımcıların  sadece İstanbul değil, İzmir’e de yatırım yapması gerektiği belirtti. Bakan Bayraktar, “Otoyol  ve hızlı trenle artık  İstanbul’dan İzmir’e 3-3.5 saatte gidilecek. Dünya’nın en uzun  köprüsünü yapıyoruz. Körfezi geçeceğiz, oradan Bursa’dan 3 saatte İzmir’e inecek.  İzmir tarih olarak, iklim olarak çok büyük avantajları var. İzmir’de İstanbul gibi yeni yatırım merkezi olacak” diye konuştu.

Brillant   ise  eğer yatırımcıları sürecin parçası  haline gelir, vergi teşvikleri sağlanırsa daha fazla yatırımcının  geleceğini söyledi. Brilliant, “Bunlar olduğu zaman tek bir şehre değil  birden fazla şehre yatırım olur.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye başkanlarının katılacağı yatırım ortamının konuşulacağı bir forum düzenlemeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.