KOBİDER'den Yeni Anayasa Çağrısı

KOBİDER Başkanı Özgenç 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan ve TBMM'ye acil ve yeni bir Anayasa çağrısı yaptı

11 Ağustos 2014 Pazartesi 21:24
KOBİDER'den Yeni Anayasa Çağrısı






KOBİDER'den Yeni Anayasa Çağrısı


KOBİDER 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan ve TBMM'ye acil ve yeni bir Anayasa çağrısı yaptı


Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye acil yeni Anayasa çağrısında bulundu. Özgenç 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkon Konuşması'na atıfta bulunarak 'Bu Meclis yeni Anayasa yapamıyorsa kendini feshetmeli' dedi.

EN ÖNEMLİ KONULARDA ADIM ATTIK, ANAYASA'DA TIKANDIK...

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, açıklamasında Türkiye'nin 12'nci cumhurbaşkanını seçmek için sandığa koşarak gittiğine işaret ederek şunları söyledi:  "Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda oyların yüzde 52'sini alan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında yeni Anayasa konusuna vurgu yaparak  '326 milletvekiliyle anayasa uzlaşma komisyonunda üç kişiyle temsil edilmeyi kabul ettik. Üç diğer partinin toplamı 220 vekildi. Onlar ise 9 kişiyle temsil edildi. Biz neden bunu yaptık? İstedik ki derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemekti. Ne yazık ki başarılı olamadık. Neden? Çünkü uzlaşma olmuyordu. Ve en sonunda Meclis Başkanı açıklamasını yaptı. Burada bir şey vardı. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 maddede uzlaşıldı. Altında imzalar var, daha sonra 60 madde var. dört siyasi partinin imzası var. hadi gelin bunu çıkaralım dedik yanaşmadılar. Üzüntüm var, böyle olmaz" dedi.

Son 10 yılda önemli adımlar atan Türkiye ne hikmetse Yeni Anayasa'yı bi türlü yapamıyor. Böylesine elzem bir konuda hükümet üzerine düşen görev için adım atsa da süreci gerektiği kadar hızlandırmadığı anlaşılıyor. Diğer siyasi parti temsilcileri de yeni anayasadan yana olduklarını belirtiyorlar ama iş yapmaya gelince "şu madde olmaz bu maddeye dokunulmaz" deyip yokuş yapıyorlar. Yeni Anayasa konusunda herkesi samimi olmaya davet ediyoruz. Halkı oyalamanın, süreci tıkamanın ve yapılıyor gözüküp de bir şey yapmamanın kimseye faydası olmaz.

BU MECLİS ANAYASA YAPAMIYORSA KENDİNİ FESHETMELİ

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Yeni Anayasa hazırlık çalışmalarının ağır aksak ilerlemesinden biz KOBİDER olarak rahatsızlık duymaktayız. Oysa Mecliste temsil edilen AK Parti,CHP, MHP ve BDP bu 4 parti başta olmak üzere Meclis dışında ki tüm partilerin ve en çok da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna “Yeni Anayasa” taahhüdünde bulunduğu bilinen bir gerçektir. Hükümetin bu sürece olumlu katkılarda bulunduğu açıktır. Mecliste çok sayıda milletvekili bulunmasına rağmen Anayasa Uzlaşı Komisyonunda 3 temsilci ile katılması yanlıştır.
Anayasa Uzlaşı Komisyonu seçim aritmetiğine göre yapılmalı. Genel Kurulda yasa çıkarılırken ve düzenleme için oylama yapılırken her parti eşit oranda oy kullanmadığına göre uzlaşma komisyonu da aynı olmalı. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna AK partinin 3 temsilci vermesi doğru değildir.
Biz de KOBİDER olarak diyoruz ki;

Vaatler verilerek insanların hayalleriyle siyasi menfaatler için oynayıp sonra pardon yapamadık bir daha ki dönem yapılabilir demek ne kadar ahlakidir? Başta iktidar partisi AK parti olmak üzere CHP, MHP ve diğer parti açısından da bu işin mazur görülür hiç bir tarafı yoktur.
Kanun çıkarılırken çoğunluk gerekirken Anayasa yapmak için neden gerekmiyor? Meclisten oylama sonucu çıkan kanunlar AK Parti yasası olmuyorsa aynı şekilde yeni Anayasa yapıldığında Ak Parti anayasası olmayacaktır. Sayısal çoğunluk için birileri bir şeyler söyleyebilir önemli olan halkın söylemesidir. Ayrıca varsın kim ne derse desin referandumda halk size yeni Anayasa için "Evet " oyu vermiştir. Şimdi yapamadık kısmetse başka bahara demek olmaz.
Keza oluşturulan Uzlaşma komisyonuna iktidar partisiyle kendi sayısın yüzde 10 dahi etmeyen meclisin en küçük partisinin 3'er üye vermesi yanlıştır. Böyle bir uygulama bu işin olmayacağının bariz göstergesidir.
Netice-i kelam;  İktidar ve muhalefet partileri yeni anayasa konusunda vatandaşa verilen sözlerini tutmalı ve çalışmalara hızla devam etmeli aksi halde bunun vebalin kurtulamazlar."

 



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.