Kuru bamya ve patlıcanın kilosu kaç lira oldu

Kuru bamyanın kilosu 250 ila 300 lirayı bulurken bir kilo kuru patlıcan 200 TL'den alıcı buluyor.. Kışlık kuru sebzeler, satıcıların tezgahlarını süslerken fiyatları adeta altınla yarışıyor. 

13 Ağustos 2019 Salı 11:25
Kuru bamya ve patlıcanın kilosu kaç lira oldu






Kuru bamya ve patlıcanın kilosu kaç lira oldu


Kışlık kurutulmuş sebzeler aktarlarda yerini alırken, Kuru patlıcan bu yıl adeta altınla yarışıyor. Kuru bamyanın kilosu 250 ila 300 lirayı bulurken bir kilo kuru patlıcan 200 TL'den alıcı buluyor..
Kışlık kuru sebzeler, satıcıların tezgahlarını süslerken fiyatları geçen yıla oranla yüzde 20 daha da artmış.

Türk mutfağının gözdesi kuru baymya ve patlıcan kurusu manavlarda, aktarlarda yerini almaya başladı. Yeni sezon kurutulmuş sebzelere bu yıl vatandaşların ilgisi daha büyük. Bir kilo kuru bamyanın fiyatı 300 ila 250 liradan alıcı beklerken kuru patlıcan 200 TL'den müşteri buluyor.  


Muğla’da kış aylarında tüketilmek amacıyla bu yılın mahsulüyle hazırlanan bamya, biber, kabak ve patlıcan gibi sebzelerin kuruları, tezgahlardaki yerini alarak satışa sunuldu.

Rengarenk görüntüsüyle pazar yerini süsleyen kurutulmuş sebzeler içinde en dikkat çeken ise kilosu 200 lira ile patlıcan oldu.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de 22 yıldır manav işleten evli ve 3 çocuk annesi Sevgi Boz, "Sebzeleri kurutmaya haziran ayında başlıyoruz. Kent merkezimizde havanın nemli olmaması nedeniyle sebzeleri rahatça kurutabiliyoruz. Yerli ve yabancı turistler ürünlerimize ilgi gösteriyor.

En pahalı sebzemiz kuru patlıcan. Kilosu 200 lira olduğu için genellikle müşterilerimiz bir dizi şeklinde alıyor. Dizinin fiyatı ise 15-20 liraya geliyor.

Eskiden tütün dizerdik şimdi ise bamya, biber, kabak ve patlıcan diziyoruz. Diğer illerden kuru sebze talebi olduğu zaman hesabıma ücretini havale yapan kişilere kargoyla gönderiyorum" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.