• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonerler bir yılda 119 milyar liralık döviz aldı
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Temmuz 2018 - 13:53

Milyonerler bir yılda 119 milyar liralık döviz aldı

Türkiye'deki milyoner mudilerin döviz tevdiat hesaplarındaki miktar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre 119 milyar lira artarak 494 milyar liraya ulaştı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Milyonerler bir yılda 119 milyar liralık döviz aldı
İSTANBUL (AA) - BELGİN YAKIŞAN MUTLU - Türkiye'deki milyonerler hesaplarına, mayısta 2017'nin aynı ayına göre 119 milyar liralık döviz, 58 milyar liralık Türk lirası cinsinden para, 1 milyar liralık da altın ekledi.

AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Mayıs 2018 itibarıyla Türkiye'de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 141 bin 753 kişi bulunuyor. Bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatı ise Türk lirası bazında 939 milyar 759 milyon lira düzeyinde hesaplanıyor.

Milyoner mudilerin bankalardaki mevduatının dağılımına bakıldığında, bunun 441 milyar 624 milyon lirasını yerel para cinsinden mevduat, 493 milyar 958 milyon lirasını döviz tevdiat hesabı, 4 milyar 177 milyon lirasını da kıymetli maden depo hesapları oluşturuyor.

Buna göre milyonerlerin hesabında mayıs sonu itibarıyla yaklaşık 4,2 milyar liralık altın, 494 milyar liralık döviz, 442 milyar liralık da Türk lirası cinsinden para bulunuyor. Geçen yılın mayıs sonunda ise milyonerlerin hesabında 3,2 milyar liralık altın, 375 milyar liralık döviz ve 384 milyar liralık Türk lirası cinsinden para tuttuğu görüldü.

Böylece milyonerler, geçen bir yıllık süreçte hesaplarına 1 milyar liralık altın, 119 milyar liralık döviz, 58 milyar liralık da Türk lirası cinsinden para ekledi.

Milyonerlerde kurumlar dövize, bireyler altına yöneldiTürkiye'de mayıs ayı itibarıyla bankalarda bulunan 4,2 milyar liralık altının büyük bir kısmının, gerçek kişilerin hesabında tutulduğu görülüyor.

Bu dönemde, altın milyoneri olan gerçek kişilerin hesabında 3 milyar 269 milyon liralık altın bulunurken, bu rakam ticari ve diğer kuruluşlarda 907 milyon lira düzeyinde kaldı. Bu da 1 milyon lira ve üzerinde bulunan altın hesaplarının yüzde 78,3'ünün gerçek kişilerin sahip olduğuna işaret etti.

Milyoner ticari ve diğer kuruluşların hesabında ise yaklaşık 299 milyar 603 milyon lira karşılığında döviz mevcut. Bu rakam gerçek kişilerde 188 milyar 390 milyon lira, resmi kuruluşlar da 5 milyar 965 milyon lira olarak hesaplanıyor. Böylece 1 milyon lira ve üzeri 493 milyar 958 milyon liralık döviz hesabının yüzde 60,7'sinin ticari ve diğer kuruluşlarda bulunduğu görüldü.

Yerel para cinsinden mevduat gerçek kişilerde 144 milyar 255 milyon lira, resmi kuruluşlarda 77 milyar 860 milyon lira, ticari ve diğer kuruluşlarda da 219 milyar 509 milyon lira olarak dağılıyor.

Muhabir: Belgin Yakışan

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O markete koşan kazanacak
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O markete koşan kazanacak
Motorine şok zam kapıda! 1,70 TL artış kesinleşti, o güne kadar depoyu fulleyin
Motorine şok zam kapıda! 1,70 TL artış kesinleşti, o güne kadar depoyu fulleyin
2025 Temmuz zammı netleşti: En düşük memur maaşlarında büyük değişim
2025 Temmuz zammı netleşti: En düşük memur maaşlarında büyük değişim
Asgari ücrette sürpriz artış! Gerçekleşirse çok şaşıracaksınız
Asgari ücrette sürpriz artış! Gerçekleşirse çok şaşıracaksınız
Son Haberler
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
En dağınık, en pasaklı 4 burç: Temizliğe düşmanlar
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü! Tezgahlarda kapış kapış gidiyor
Fiyatı dibe vurdu, vatandaş akın etti! 1000 TL'den 359,90 TL'ye düştü!...
Abur cubura son: Market cipslerini unutturacak! Sağlıklı, lezzetli ve doğal cips tarifi
Abur cubura son: Market cipslerini unutturacak! Sağlıklı, lezzetli...
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O markete koşan kazanacak
Dev indirim başladı: Ayçiçek yağı fiyatlarında şok indirim! O...
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte görülmedi
Türkiye’ye çifte felaket geliyor! İki uzman peş peşe uyardı: Tarihte...
Honor 10 Türkiye’ye geliyor
Honor 10 Türkiye’ye geliyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.