Milyonlarca taşeron işçiye KHK müjdesi geldi

TBMM'de edinilen bilgiye göre kamuda çalışan taşeron işçilere kadronun KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile verileceği öğrenildi.

19 Aralık 2017 Salı 17:06
Milyonlarca taşeron işçiye KHK müjdesi geldi






Milyonlarca taşeron işçiye KHK müjdesi geldi

AK Parti hükümetlerinin yıllandır taşeron işçilere verdiği kadro sözü konusunda en net adım nihayet atıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesi ile birlikte birçok konu merak edildi. Toplam 900 bin taşeron işçiye kadronun, Kanun Hükmünde Kararname ile verileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen taşerona kadro müjdesiyle birlikte yaklaşık 900 bin taşeron işçi, kadronun verileceği tarihi beklemeye başlanmıştı. KİT'lerde çalışan yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de kadro düzenlemesine dahil edilmesini isteyen sendikalar, bu kapsamda 15 Aralık Cuma günü talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na iletmişti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu arasındaki görüşmede, KİT’lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.