Mutfakta İşinizi Kolaylaştıran Markalar

Özellikle hamur işi ve tatlılarda ön plana çıkan ürünlere gelişen teknoloji ile beraber her gün bir yenisi ekleniyor. Giderek çeşitlenen ürünler mutfaklara yeni yeni lezzetler taşıyor. 

18 Mayıs 2018 Cuma 15:42
Mutfakta İşinizi Kolaylaştıran Markalar






Mutfakta İşinizi Kolaylaştıran Markalar

Mutfakta harikalar yaratmanızda yardımcı olan ürünler size hem zaman hem de ekstra lezzet kazandırır. Bu ürünleri kullanarak mutfakta yapacağınız hemen hemen her şeyi daha kolay hale getirebilirsiniz. Yıllardır hizmet veren bu markalar tarafından sunular ürünler mutfakta yardımcınız oluyor. Özellikle hamur işi ve tatlılarda ön plana çıkan ürünlere gelişen teknoloji ile beraber her gün bir yenisi ekleniyor. Giderek çeşitlenen ürünler mutfaklara yeni yeni lezzetler taşıyor. 

Pakmaya

Pakmaya yolculuğuna 1923 yılında Profesör Mustafa Nevzat Bey’in kendi ismiyle kurduğu ilaç laboratuvarı ile başladı. Burada 1973 yılına kadar ilaç ve ilaç için hammadde üreten firma 1973 yılında İzmit’in Köseköy ilçesinde açılan ilk Pakmaya firması ile bu marka mutfaklarla buluştu. Fenni maya üreticisi olarak kabul edilen firmanın ülke içerisindeki diğer yatırımlarından sonra 1998 yılında Romanya’nın Paşcani şehrine ilk yatırımı gerçekleşti. Yaş, aktif, kuru ve instant maya üretiminde dünyanın sayılı markalarından birisi olan Pakmaya’nın günümüzde 250 bin ton yaş maya üretim kapasitesi bulunuyor.

Pakmaya, maya çeşitlerinin üretiminin üretiminin yanı sıra 1986 yılından beridir pastacılık ve değirmencilik üretimi de bulunuyor. 2010 yılından günümüze tüketici ürünleri sektöründe de yer alan firma puding, krema, krem şanti, çikolata, sıcak toz içecekler, çörek karışımları ve daha birçok yardımcı ürün üretimine sahip. Pakmaya aynı zamanda yıllık 100 milyon$’lık ihracat hacmiyle ülkemizin önemli ihracatçıları arasında yer almaktadır. Pakmaya’nın bioteknoloji ve fırıncılık araştırmaları için kurduğu Pak Biomer ve Fagem merkezleri tarafından her yıl onlarca yeni ürün geliştiriliyor. Bu ürünler PUM Pakmaya uygulama Merkezi’nde test edildikten ve onaylandıktan sonra piyasaya sürülüyor. 

Dr.Oetker 

Bugün tüm dünyada bilinen Dr.Oetker, 1891 yılında Doktor Rudolf August Oetker tarafından Almanya’nın Bielefeld şehrinde kuruldu. İlk olarak ölçülü kabartma tozu ile piyasaya çıkan Dr.Oetker her ne kadar mutfak ürünleri üreticisi olarak bilinse de günümüzde bankacılık, yayın, sigorta ve otelcilik sektörlerinde de hizmet veriyor.

Şirketi 1944 ve 1981 yılları arasında büyük bir başarı yakaladı. Şirket bu yıllarda kurucu Rudolf August Oetker’in torunu Dr. August Oetker’in liderliğinde diğer ülkelere de açıldı ve global çapta birçok şirketi satın aldı. Günümüzde hala daha bir aile şirketi olan Dr. Oetker aralarında kabartma tozu, puding çeşitleri, kek karışımları, donmuş gıdalar, yoğurt çeşitleri ve şerbetli tatlı çeşitlerinden oluşan yüzlerce farklı ürünü bulunuyor.

Farklı ülkelerde 10 tane oteli bulunan firma aynı zamanda Almanya’nın en büyük bira üreticilerinden birisi. Ülkemizde de birçok ürünü bulunan Dr. Oetker yıllık 10.9 milyar€’luk geliri ile aynı zamanda dünyanın en büyük markaları arasında yer alıyor. Dr. Oetker ayrıca ülkemizde 1990 yılından bu yana Deneme Mutfağı adını verdiği hizmetini sunuyor. Bu hizmet sayesinde gruplar Dr.Oetker ürünlerini deneyerek yeni lezzetler keşfetme şansı yakalıyor.

Kenton

Ülkemizde, mutfakta sık kullanılan markalardan birisi olan Kenton ise 70’li yılların sonunda mutfak hayatına adım attı. Ülkemizde kurulan, toz tatlı ve pişirmeye yardımcı ürünler konusunda dünyaya açılan Kenton bugün birbirinden farklı ürün çeşidi ile hem yurtiçinde hem yurtdışında birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Maya, kabartma tozu, krep yap, vanilya  gibi yardımcı toz ürünlerin yanı sıra pasta kreması, krem şanti, puding, kazandibi ve daha birçok pişirme yardımcıları ile piyasadaki önemli markalar arasında yer alıyor. Kenton’un hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki yatırımları markanın bölgesel bir güç olmasını sağladı.  Kenton’un ürünlerinin büyük bir çoğunluğu İstanbul’da bulunana 80 bin metrekarelik üretim tesisinde üretiliyor ve buradan dünyaya açılıyor. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.