Parası olana 17 bin dolara Hac

Kutsal yolculuk öncesi, mübarek topraklara yolculuğu lüks seyahate, ultra lüks turizm etkinliğine çeviren uyanık iş adamları, Arabistan'da sayıları hızla artan ve Kabe etrafında mantar gibi çoğalan 5 yıldızlı otellere müşteri topluyor.

12 Temmuz 2018 Perşembe 02:32
Parası olana 17 bin dolara Hac






Parası olana 17 bin dolara Hac

Kutsal yolculuk sırasında elini ayağını dünyevi işlerden çekmeyi beceremeyen lüks - şatafat düşkünü sonradan görme zenginler için, özel Hac yolculuğu parası olanları cezbediyor. Hac fiyatları

Sadece 80 şanslı zengin için oluşturulan organizasyonda yok yok. Beş yıldızlı lüks otellerde konaklama, VIP araçlarda transfer, 24 saat kesintisiz internet, kapanmaz manzaralı suit odalar, nefis yemekler ve kahvaltılar. İçinde bir deniz eksik. Şiar Turizmin değerli yolcuları Kutsal Hac farizalarını yerine getirmek için ödemesi gereken bedel 11 bin 900 dolardan başlıyor. 17 bin dolara kadar yolu var. 13 günlük programda şirket Kabe Manzaralı otel odalarında, zengin müşterilerinin 'Huşu' içinde ibadetini yapması için elinden geleni arkasına koymamış. Dünya işlerinden elini çekmesi gereken hacı adayı zenginlerin "Borsa'da para kaybetmesi" 'Ankara'da ihale kaçırması' bu organizasyonla neredeyse imkansız. Hac yolculuğu süresince kesintisiz iletişim ve internet imkanı şirketin garantisi altında. Allah'ın huzurunda bütün insanların ihram içinde eşitliğini tarihe gömen Şiar Turizm'in hedefi daha çok paralı yeni zenginler. Hac yolculuğuna sukunet ve ihlas yerine vizyon katmayı başaran işadamı, müşterilerine özel duahanlar bile tahsis etmekten çekinmemiş.

 İşte haberin detayları;

Her sene Umre ve Hacca duyulan ilginin yaş ortalaması düşüyor!


5 yıldızlı otellerde ve Arafat’ta size tahsis edilmiş özel alanlarda lüks hac... 

Her yıl milyonlarca müslüman kutsal topraklara gitmek ve Hac ibadetini yerine getirmek için zamanın su gibi akmasını bekliyor. Bu bekleyişini konforlu bir hizmetle birleştirmek için uzun araştırmalar yapan hacı adayları, ibadetlerini  sorunsuzca ve rahat bir şekilde yerine getirmek istiyor. Kabe’deki en iyi  2-3 otelden birinde konaklama olanağı tanıyan  Vizyon Turizm ise özel duahan ve doktor hizmetinin yanı sıra misafirlerini Arafat’ta açık büfeli lüks çadırda ağırlayarak hacı adaylarının konforunu en üst seviyede tutmak için çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den 80 bin kişi hacca gitmek için gün sayıyor. Bu bekleyişini konforlu bir hizmetle birleştirmek için yoğun bir araştırma yapan hacı adayları, ibadetlerini  sorunsuzca ve rahat bir şekilde yerine getirmek istiyor. 15 yıldır lüks/delüks Hac ve Umre turları düzenleyen Vizyon Turizm, hacıları 5 yıldızlı lüks otellerde ağırlamanın ötesinde özel duahan ve özel doktor hizmeti de vererek hacıların konforunu bir üst skalaya taşıyor. 

Vizyon Turizm’de Lüks olarak nitelendirilen hac organizayonu için hacı adaylarının kişi başına ödemesi gereken tutar, 17 bin dolardan başlarken bu fiyat Şiar Turizm’de 11.900 dolardan başlıyor. Kabe’yi gören odada kalmak isteyenlerin ise yaklaşık kişi başı 3 bin dolar daha fazla ödeme yapması gerekiyor. 12 gece 13 gün süren program kapsamında hacı adayları, 5 yıldızlı oranın en iyi otellerinde kalırken; ulaşım, yemek, doktor, kurban bedeli, rehberlik gibi tüm masraflar da ödedikleri tutar içinde. Fiyata dahil olmayan tek şey şahsi harcamaları...


“Hacı adaylarının konforunu en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz”


Son 10 yılda inanç turizmine ilginin arttığını ve her yıl Umre ve Hacca duyulan ilginin yaş ortalamasının düştüğünü söyleyen Vizyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, bu sene Hacca gidecek olan 80 bin kişinin en az 200’ünü kendilerinin götürmeyi planladıklarını belirtti.

Lüks hac programı içinde Kabe’ye yakın 5 yıldızlı otellerde iki kişilik odalarda konaklama ile diğer detayların planlandığını söyleyen Çizmeci,  “Açık büfe kahvaltı ve akşam yemeğinin yanında klimalı otobüsler ile hacı adaylarının tüm transferlerini gerçekleştiriyoruz.

Başlarında mutlaka görevlilerimizle birlikte onlara iyi birer hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Delüks dediğimiz zaman ise Kabe’ye en yakın ve Mekke’nin sadece en iyi 2-3 otelinde iki kişilik odalarda sabah kahvaltısı akşam yemeğinin yanı sıra açık büfe öğle yemeğini de dahil ettiğimiz, transferlerde klimalı olmasının yanında birçoğunun içinde internet bağlantısı olan son model araçlarla transferler gerçekleştiriyoruz.

Bunların yanı sıra seyahat başlangıcından bitişine kadar sadece misafirlerimizi bilgilendirmek ve onların ibadetlerini kolaylaştırmak için bizzat orada bulundurduğuz geniş bir hoca ve operasyon ekibimizin yanında seyahat boyunca bizimle hareket eden bir doktorumuz var.

Öte yandan sadece orada bulunan Vizyon Turizm misafirlerine tahsis edilmiş Arafat çadırımız mevcut.

Aslına bakarsanız fiyatın yüksek olmasının en büyük sebebi de verilen bu ek hizmetlerin Suudi Arabistan’da ayrıca ödemesinin yapılmasıdır.

Çünkü Suudi Arabistan hac bakanlığına her şirketin ödemiş olduğu her bir hacı için standart olarak yapılan bütün bu ödemeleri adeta yakıyoruz ve tekrardan özel otobüs - çadır - 5 yıldızlı bir otelden açık büfe yemek v.b. ücreti ödüyoruz. Bu ek ödemeler de fiyatları biraz daha arttırıyor.” 
 

Son Güncelleme: 12.07.2018 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.