Paşabahçe Fabrikası'ndan açıklama:

Çalışanlarımızın mağdur edilmemesi adına Kristal İş Sendikası ile görüşülmüş, öncelikle kendi isteği ile ayrılmak isteyebilecek çalışanlarımız için bir teşvik sistemi önerilmiştir.

23 Ekim 2017 Pazartesi 20:36
Paşabahçe Fabrikası'ndan açıklama:






İSTANBUL (AA) - Paşabahçe Fabrikası'ndan yapılan açıklamada, istihdam fazlası personele sunulan imkanlar ve gelişen sürece ilişkin bilgi verilerek, teşvik ve nakil imkanları dışında mevcut koşullarda sunulabilecek farklı bir imkanın bulunmadığı bildirildi.

Paşabahçe Fabrikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, cam ev eşyası pazarındaki daralmanın devam etmesi ve fabrikadaki D Fırını'nın ekonomik ömrünün sonuna gelinmesiyle 10 Eylül itibarıyla söz konusu fırının, altı üretim hattı ile birlikte tamamen kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada, fiilen bin 541 çalışanı olan fabrikada, D Fırını'nın faaliyetine son verilmesi üzerine ortaya çıkan istihdam fazlası nedeniyle, çalışanların mağdur edilmemesi adına Kristal-İş Sendikası ile görüşülüp, öncelikle kendi isteği ile ayrılmak isteyebilecek çalışanlar için teşvik sisteminin önerildiği aktarıldı.

Bu kapsamda emekliliği yaklaşan ve gönüllülük temelinde ayrılmak isteyen çalışanlara yasal kıdem tazminatlarının yüzde 26'sına varan ilave teşvik ödemesi imkanının sunulduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"95 çalışanımız söz konusu teşvikten yararlanmak için başvurmuştur. Teşvik ödemesi dışında, istihdam fazlası çalışanlarımıza Eskişehir fabrikasında çalışma imkanı sunulmuştur. Eskişehir'e nakil için bugüne kadar toplam 21 çalışanımız başvuru yapmış olup, 88 çalışanımız kendilerine sunulan bu imkanı kabul etmemişlerdir.

Çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek adına sunduğumuz teşvik ve nakil imkanları dışında mevcut koşullarda sunulabilecek farklı bir imkan maalesef bulunmamaktadır.

Ülke ekonomisine yarattığımız katma değerin sürekliliği ve işletmemizin geleceği bağlamında, tüm çalışanlarımızın da haklarını gözeterek hareket ettiğimizi belirtir, söz konusu sürece tüm paydaşlarımızın aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklediğimizi bilgilerinize sunarız."

Son Güncelleme: 16.01.2020 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.