Pirelli, Goodyear ve Brisa Lastik fabrikalarında taşeron devri sona erdi

İZMİT'te kurulu bulunan ve yılbaşı öncesine kadar hiç bir sosyal hakları bulunmayan Goodyear, Pirelli ve Brisa Lastik Fabrikalarında çalışan toplam 1250 işçi, kadroya alınarak bu sektörde taşeron dönemi sona erdirildi. Kadroya alınan bu...

28 Ocak 2015 Çarşamba 18:37
Pirelli, Goodyear ve Brisa Lastik fabrikalarında taşeron devri sona erdi






İZMİT'te kurulu bulunan ve yılbaşı öncesine kadar hiç bir sosyal hakları bulunmayan Goodyear, Pirelli ve Brisa Lastik Fabrikalarında çalışan toplam 1250 işçi, kadroya alınarak bu sektörde taşeron dönemi sona erdirildi. Kadroya alınan bu işçilerle ilgili olarak Lastik İş Sendikası toplu sözleşme de imzaladı. Lastik İş'in İzmit'teki sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, kadroya giren ve sözleşme kapsamına alınan işçiler büyük sevinç yaşadı.
Lastik İş Sandikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, sendikaya ait sosyal tesislere gelişinde işçiler tarafından meşalelerle karşılandı. Üç lastik fabrikasında çalışan toplam 1250 taşeron işçisinin, işverenlerle yapılan görüşmeler sonunda kadroya alındıklarını, diğer işçilerle birlikte aynı haklara kavuştuklarını ve bu hakları için de ayrıca toplu sözleşme imzalandığını söyledi. Fabrikalarda 50'ye yakın taşeron firma bulunduğunu ve bunlarla ilgili fesih uygulandığını da anlatan Abdullah Karacan, artık lastik sektöründe taşeron işçi uygulamanının sona erdiğini belirtti.
Lastik İş Sendikası ile işveren arasında imzalanan toplu sözleşme ile de taşeron işçilerin ücretlerine ilk aşamada birinci 6 ay için yüzde 7 ile yüzde 56 arasında değişen oranlarda zam yapıldığını, ikramiye ve sosyal yardım ödemeleri ile birlikte giydirilmiş aylık ürretlere artışın yüzde 30 ile yüzde 96 arasında yansıyacağını açıkladı.
Kadroya alınmaları ve toplu sözleşme kapsamına girmeleri nedeniyle işçiler büyük sevinç yaşarken, artışlarla ilgili her açıklamada sendika başkanı Karacan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.