Rus devi, Türkiye’de bayi ağını güçlendirmeye hız verdi

Türkiye pazarına ilk olarak 2004 yılında giren, Rus otomotiv devi GAZ Group, daha önce distribütörler aracılığı ile yürüttüğü faaliyetlerini doğrudan sürdürme kararı aldı. Sakarya’da montaj tesisi bulunan Rus şirket, Türkiye genelinde bayi ağı kurma çalışmalarına hız verdi.

24 Şubat 2019 Pazar 15:54
Rus devi, Türkiye’de bayi ağını güçlendirmeye hız verdi






Rus devi, Türkiye’de bayi ağını güçlendirmeye hız verdi



Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Sakarya’da kurulan Gaz Grup Otomotiv Sanayi Ticaret AŞ ile faaliyetlerine hız veren Gaz Group, ticari araç pazarında Türkiye’de etkinliğini artırmak istiyor. Dünya genelinde 13 fabrikası ve 40 bin çalışanı olan GAZ Group, Rusya’daki payı ilk sırada. 1932 yılında kurulan GAZ, Sovyetler Birliği’nde kurulan ilk otomotiv şirketi olma özelliği taşıyor. Grubun geçen yılki küresel cirosu 2,5 milyar Euro.

SAKARYA’DA MONTAJ YAPIYOR

Sakarya’daki montaj tesislerinin olduğunu işaret eden Gaz Group Uluslararası Operasyonlar Direktörü Leonid Dolgov “Burada sadece montaj yapılmakta. Diğer distribütör zamanında sadece kamyonet üretilirken ürün gamımızı genişleterek şimdi hem kamyonet hem de 11,5 ve 13,5’luk panelvanları da üretiyoruz” dedi.

ÖNCELİK BU İKİ İLDE

Hürriyet Gazetesi'nde bugün yer alan habere göre Türkiye genelinde hali hazırda 16 bayi ve 36 servis istasyonlarının olduğunu aktaran Dolgov “Bayi ayısını artırmayı düşünüyoruz. Uygun adaylar çıkarsa bu sene öncelikle Konya, Gaziantep gibi bölgeleri hedefliyoruz” dedi.

FİYAT AVANTAJI YÜKSEK

Ürünlerinin önemli bir fiyat avantajı sağladığına vurgu yapan Dolgov “Fiyat fayda dengesi olarak baktığınızda bizim ürünlerimiz çok uygun. Çok avantajlı bir ürün sunuyoruz. Satın almada ciddi fiyat avantajınız var. Ürünlerimiz yüzde 25-35 aralığında daha uygun. Bu yıl satışlarımızı ikiye katlamayı hedefliyoruz. Aracın dizaynına bakınca herhangi bir zafiyeti yok. Bakınca aslında bu fiyat farkı bana göre çok fazla. Ama neden bu fiyat farkını koyuyoruz ve neden bu özveride bulunuyoruz? Araçlarımız gözüksün, trafiğe çıksın, insanlar bilsin görsün diye böyle bir fiyat farkı oluşturduk. Üç senede ve 150 km garantimiz var. Bakım aralığı da 20 bin km. Servis teşkilatımız eğitimli. Yedek parça tedarikte sorun yok. Ciddi stoğumuz bulunuyor. Satıştan çok marka algımız önemli” dedi.

TÜRKİYE PAZARINA GÜVENİYORUZ

Türkiye pazarının geçen yıl yüzde 42 daralmasına karşın Türkiye pazarına güvendiklerini kaydeden Dolgov “Alımlar geciktiriliyor ama bu uzun sürmez” dedi. Dolgov açıklamasının devamında “Uzun vadede Türkiye’de üretip, yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
GAZ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.