• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Sahim - Sen | Danıştay ayrımcılığa dur dedi

SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “8 konfederasyon, 192 sendika  güçlerimizi birleştirerek hukuk mücadelesi verdik. Danıştay ayrımcılığa dur dedi. Örgütlü bir halkı hiç kimsenin yenemeyeceğini bir kez daha kanıtladık” dedi.

Ekonomi 22.12.2021 09:23:15
Sahim - Sen | Danıştay ayrımcılığa dur dedi

Sahim - Sen | Danıştay ayrımcılığa dur dedi

Danıştay’dan milyonlarca kamu emekçisini doğrudan ilgilendiren bir karar geldi. Toplu sözleşme ikramiyesi için getirilen “yüzde 1 üye şartı”nın yürütmesi durduruldu.   Kararı değerlendiren SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “8 konfederasyon, 192 sendika  güçlerimizi birleştirerek hukuk mücadelesi verdik. Danıştay ayrımcılığa dur dedi. Örgütlü bir halkı hiç kimsenin yenemeyeceğini bir kez daha kanıtladık” dedi. 

Toplu sözleşme görüşmelerinde üç ayda bir ödenen sendika primi 135 TL’den 400 TL’ye çıkarılmış ve 400 TL toplu sözleşme ikramiyesinin yüzde 1’i temsil etmeyen sendikaların üyelerine verilmemesi kararlaştırılmıştı. Üye sayısı az ve muhalif sendikaları ‘toplu sözleşme ikramiyesinden’ mahrum bırakan toplu sözleşmeye karşı ayrıca 15 sağlık sendikası ‘Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu’nu kurmuş ve bağımsız sendikaların sindirilmemesi için bir araya gelmişlerdi.  Platform bileşenlerinden Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Platform olarak Dünya Çalışma Örgütü’ne (ILO) başvuru yaparak ayrıca  Danıştay’da ise dava sürecini başlatmıştık. 8 konfederasyon, 192 sendika hukuk mücadelesinde güçlerini birleştirdi. Açılan davalardan birinin bugün gerekçeli kararı açıklandı ve Danıştay yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu davanın kazananı milyonlarca kamu emekçisidir” açıklamasında bulundu.

DANIŞTAY AYRIMCILIĞA DUR DEDİ

Akarken, sözlerini şöyle sürdürdü, “Memur-Sen ve Kamu-Sen, 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2009’daki Anayasa Mahkemesi kararı, sendikalar kanunu ve uluslararası sözleşmelere aykırı bir karara imza atmıştır. Danıştay bu hukuk dışı, ayrımcı karara göz yummadı ve adaletin gereğini yaptı. Bu karar ile haklılığımız imza altına alınmıştır. Danıştay 12. Dairesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına istinaf yolu açık olarak bu kararı vermiş ve karar heyetin oy birliği ile alınmıştır”.

HAK KAYIPLARI GİDERİLMELİ

Kamu emekçileri için mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizen SAHİM-SEN Genel Başkanı Akarken, “En ufak haksızlığa dahi göz yummayacağız. Sarı sendikaların yöneticileri emekçilerden aldıkları aidatlar ile on binlerce lira maaş alıyor ve onların haklarını çiğniyor. Ayrımcılığın önünü açarken hukuk kurallarını ezmekten ve insan haklarına aykırı davranmaktan geri durmuyorlar. Bizler emeğin gerçek yüzüyüz ve emekçiler için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Kamu emekçilerimizi ve pandemi döneminde canını ortaya koyarak çalışan değerli sağlıkçılarımızı haklarımızı korumak için sendikamızın çatısı altına çağırıyorum. Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez, bu unutulmamalıdır. Toplu sözleşme görüşmelerinde kazanım alınmamıştır  ve kamu personelinin hakkını koruyacak çerçevede kararlara en kısa sürede imza atılmalıdır. Masada görüşülmeyi bekleyen birçok konu kamu personelinin ve sağlık camiasının gündemindedir. Giyim yardımı, ek göstergeler, ücret artışı, şartların iyileştirilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, 669 KHK ile devredilen kamu personelinin hak kayıplarının bir an önce giderilmesi yeniden görüşülmeli ve haksızlıklar ortadan kaldırılmalıdır” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR