SAHİM-SEN üyeleri yüzde 2 barajı için TBMM önünde

AK Parti milletvekillerinin TBMM’ye getirdiği toplu sözleşme ikramiyesindeki yüzde 2 barajına karşı sendikalar, Meclis önünde açıklama yaptı. 

21 Aralık 2022 Çarşamba 11:37
SAHİM-SEN üyeleri yüzde 2 barajı için TBMM önünde







SAHİM-SEN üyeleri yüzde 2 barajı için TBMM önünde
 

Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘’Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz, son nefesine kadar mücadele eden Kuvayı Milliyecileriz, hepimiz Tıbbiyeli Hikmetiz. Ferman onlarınsa meydanlar da bizimdir. İptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz’’ dedi.

AK Parti tarafından TBMM’ye getirilen kanun teklifine göre, yüzde 2 barajını aşamayan sendikalar 700 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanamayacak. Memur sendikaları, teklifin sadece ikramiyeye yönelik değil, sendikalaşmaya karşı da olduğunu söyleyerek Meclis önünde açıklama yapmak istedi.

Yüzde barajına takılan sendika üyeleri dün saat 11:00’de TBMM önüne geldiler. Açıklamaya polis müdahalesi olunca Veli Ağbaba, Kani Beko, Yıldırım Kaya, İbrahim Kaboğlu başta olmak üzere milletvekilleri girişimleriyle TBMM önünde basın açıklaması gerçekleşti. Akabinde bir grup sendika başkanında Madenci Anıtı önünde açıklama yaptı.

‘’HAK MÜCADELESİNİN YERİ BAĞIMSIZ SENDİKALARDIR’’

Meclis önünden seslenen Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: Çağdaş yaşamın gereklerini bilen, hukukun üstünlüğünü kabul eden, insan haklarına saygılı olan, demokratik yaşama bağlı, laik anlayışı benimsemiş, adama, gruba, tarikata, cemaate, ya da herhangi bir oluşuma tabi olmayan fikri hür, vicdanı hür, kurucu değerlerimize ve Atatürk ilkelerine bağlı, vatanını, milletini, bayrağını ve adil olma prensibini önemseyen %1 %2 %4’leri toplu sözleşme ikramiyesini istemeyen demokratik bir ortamda sendikal örgütlenme isteyenleriz. 

‘’SENDİKAL TARİHE ADINIZI YAZDIRACAĞIZ’’

Burada TSK, emniyet personelleri, infaz memurları, hâkim, savcılar kısacası sendikal hakkı olmayan toplu iş sözleşmesi ikramiyesinden yararlanamayanlar için buradayız. 

Hak hukuk adalet çizgisinden taviz vermeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak %2’nin genel kuruldan iptal edilmesini istiyoruz. İptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz, üyelerimiz bizi bırakmasın çünkü hak mücadelesinin yeri bağımsız sendikalardır. Bugün 3000-4000 üyelerimiz olabilir ama bilinsin ki büyüteceğiz ve sendikal tarihe adınızı yazdıracağız. 

Anahtar Kelimeler:
SahimsenEylemProtestoAnkara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2022-12-22 09:29:43

Sendikada tekellesmeye hayır.

Avatar
A. S 2022-12-22 09:36:17

Boyun eğmeyeceğiz. Yaşasın bağımsız örgütlenme hakkımız.

Avatar
Orhan 2022-12-22 10:07:59

Sendikal özgürlük yasalarla engellenemez

Avatar
Hakan 2022-12-22 11:40:36

Sendika hakkımız elimizden alınmamalı hiç bir üyeye zorunlu başka sendikaya geçmesi için şart koşulmamalı hükümetimizde bunu en iyi şekilde hak çerçevesinde yapacağına inanıyoruz saygılarımla.