Sigaraya bir yılda 17 TL zam | Yeni zamlar geliyor

Haziran ayında tütün ürünlerine yapılan zamların andından AKP hükümeti, sigara ve aklollü ürünlerde vergi oranlarını yükselterek 5 liralık daha zam yaptı.

10 Temmuz 2023 Pazartesi 10:21
Sigaraya bir yılda 17 TL zam | Yeni zamlar geliyor






Sigaraya bir yılda 17 TL zam | Yeni zamlar geliyor


Seçimlerin ardından kurulan ilk AKP hükümetinin mali politikalarından halkın sırtına yüklenen yeni vergiler çıktı. Meclis'teki yeni yasa teklifiyle birlikte tütün mamullerine uygulanan vergi oranı yükseltilmesi sigaraya zam olarak yansıdı. TBYD Başkanı Erol Dündar, bir sigara grubuna zam geldiğini duyurdu. Böylece sigaraya son 1 yılda toplam 17 liralık zam yapılmış oldu.

Yılın ilk altı ayında ÜFE yüzde 14,81 oranında kaydedilirken alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı yüzde 14,81 oldu. Bunun yanı sıra Meclis’e sunulan yasa teklifiyle tütün mamullerine uygulanan vergi oranı yükseltildi. Böylece bir paket sigaranın perakende satış fiyatında 5 liranın üzerinde artış olacağı belirtildi.

BU GECE YARISINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Sigaraya zammın ne zaman geleceği merak konusu olurken Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, cumhuriyet.com.tr'ye ÖTV zammının bu gece yarısından itibaren tüm sigara gruplarına 5 lira zam olarak yansıtılacağını söyledi. Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sigaraya ikinci büyük zam geldi hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

SON 1 YILDA 17 TL ZAM

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son zamlarla birlikte sigaraya 1 yıl içerisinde 17 liralık zam geldiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.