Simit hesabını bir daha yapın | 5 TL oldu

Ekmeğin ardından Simit satış fiyatları da zamlandı. Bir simit ilk kez ekmek fiyatının üstüne çıktı. Yeni satış fiyatı 5 TL

01 Temmuz 2022 Cuma 15:04
Simit hesabını bir daha yapın | 5 TL oldu






Simit hesabını bir daha yapın | 5 TL oldu



İstanbul'da ekmeğin ardından simit satış fiyatlarına da zam geldi. İstanbul’da daha önce 4 liradan satılan 100 gramlık simit, yüzde 25 artışla 5 liraya yükseldi.

İstanbul Simitçiler Odası, simitte yaz tarifesinin onaylandığını ve simit fiyatının 5 liraya çıktığını belirtti. Dar gelirlinin, öğrenci ve memurun sabah gevreğine elen zamlar yüzünden simit fiyatları üç yıl içinde tam 5 kat arttı. 

AKP'Lİ VEKİL ÇAY SİMİT HESABI YAPMIŞTI

Kamuoyu önünde dar gelirli ailelere günde 3 öğün simit yemelerini tavsiye eden AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun matematik hesabı hafızalarda yerini korurken, İstanbul'da 4 liradan satılan 100 gramlık simit, 5 liraya çıkarıldı. Akbaşoğlu bu hesabı yaparken simit satış fiyatı 1 TL, bir bardak çayın satış fiyatı ise 1 TL. Aradan geçen bir yıl içinde simit 5 kat, çay fiyatları ise 3 kat artmış.
 

Anahtar Kelimeler:
ZamSimit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.