• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tam kapanma öncesi İstanbul boşalıyor | Bilet kalmadı
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Nisan 2021 - 20:42

Tam kapanma öncesi İstanbul boşalıyor | Bilet kalmadı

Koronavirüs salgınına karşı 17 mayıs tarihine kadar uygulanacak olan tam kapanma uygulaması öncesi otobüslerde bilet kalmadı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tam kapanma öncesi İstanbul boşalıyor | Bilet kalmadı

Tam kapanma öncesi İstanbul boşalıyor | Bilet kalmadı



Esenler Otogarı ile çok sayıda özel otogar bugün tarihi günlerden birini yaşadı. Bazı otobüs şirketlerinde sistemler çöktü. Çok sayıda il merkezine bilet tükendi.

Kapanma kararının ardından İstanbul'dan kaçış başladı. Çok sayıda kişi otogara akın etti. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti.


Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma kararı alındığını duyurdu.

Açıklamanın ardından çok sayıda kişi otogara akın etti. Yasak başlamadan memleketlerine gitmek isteyenler, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu. Otobüs firmaları ise bilet satış sistemlerinin kilitlendiğini belirtti. 

'KAÇIŞ BAŞLADI, BİLETLER TÜKENDİ'

Otobüs firması yetkilisi Salim Tay, 'Burası hareketli sabahtan beri. Önceki zamanlara göre bayağı bir hareketli. Bayram havası gibi. Karar çıktı millet kaçmaya başladı' diye konuştu. 

11 yıldır özel bir firmada otobüs şoförlüğü yapan Taner Ergin ise, 'Çoğu zaten internet üzerinden alıyor biletlerini. Dün akşam kararın ardından otogar bu halde görüyorsunuz kalabalığı. Herkes bilet arıyor. Çoğu firmalarda zaten yer kalmadı. Tükendi biletler. Site kitlendi. Kaçış başladı diyelim' dedi. 

DÜN AKŞAM AÇIKLANDI, HEMEN BİLETİ ALDIK'

Otogara gelenler ise dün akşam açıklanan kararın hemen ardından bilet aldığını söylerken, bazıları ise ileri tarihli biletlerini öne çektiğini belirtti. Yoğunluktan bilet bulamayanlar 'Gidemeyeceğiz galiba, burada kaldık' derken, otobüs firma yetkilileri ise bu sabah otogarda adeta 'bayram yoğunluğu' oluştuğunu ifade etti.  Manisa'ya bilet alan İsmail Tosun, 'Yasaklar gelince dün akşam, gitmeye karar verdim. Mecbur memlekete gideceğiz. Kaçıyoruz çocuklara, torunlara. Bayram sonuna kadar da yasak sürecek. Mecburen gidiyoruz. Dün akşam açıklandı, telefonla rezervasyon yaptırmıştım hemen gittim bileti aldım. Yoksa kalacaktık burada' şeklinde konuştu. 

'BİLET KALMAMIŞ, BU GİDİŞLE BURADA KALACAĞIZ'

Memleketi Iğdır'a gitmek için bilet bulamadığını söyleyen Musa Ekici, 'Yoğunluktan site kitlenmiş. Gidemedik biz. Şu an bilet yok. Bilmiyorum nasıl olacak. Bu gidişle burada kalacağız' ifadesini kullandı. Bir başka yolcu ise, 'Zaten gidecektim ama biraz daha hızlandırdık. Akşam açıklandıktan sonra kararımı hemen değiştirdim hemen yola çıktım zaten. Mecburuz kapanma şart. Daha iyi oldu böyle' şeklinde konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Türkiye 7 Ayda Fındık İhracatından Yaklaşık 1.4 Milyar Dolar Gelir Elde Etti
Ticaret Bakanlığı'ndan ÖTV Düzenlemesinden Sonra Gelen Şikayetlere İlişkin Açıklama Geldi!
Ticaret Bakanlığı'ndan ÖTV Düzenlemesinden Sonra Gelen Şikayetlere İlişkin Açıklama Geldi!
2025 Temmuz Ayında Fiyatında En Fazla Düşüş ve Artış Yaşanan Ürünler Belli Oldu
2025 Temmuz Ayında Fiyatında En Fazla Düşüş ve Artış Yaşanan Ürünler Belli Oldu
Temmuz’da En fazla İhracat Yapan Sektör Otomotiv Oldu!
Temmuz’da En fazla İhracat Yapan Sektör Otomotiv Oldu!
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Kitap | Hoşgeldin hüzün | Kültleşmiş romandan grafik romana
Kitap | Hoşgeldin hüzün | Kültleşmiş romandan grafik romana

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.