Toyota'da şok karar; 6.5 milyon araç geri çağılacak

Otomotiv sektörü devlerinden Toyota'da, Volkswagen gibi araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor. Gelen açıklamada pencere düğmelerinin sıkıntı yarattığını belirten yetkililer 6.5 milyon aracı geri çağırmak için yoğun bir program hazırladıklarını belirtti.

21 Ekim 2015 Çarşamba 10:50
Toyota'da şok karar; 6.5 milyon araç geri çağılacak






Toyota'da şok karar; 6.5 milyon araç geri çağılacak

Otomotiv sektörü devleri'nden Toyota'da, Volkswagen gibi araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor. Gelen açıklamada pencere düğmelerinin sıkıntı yarattığını belirten yetkililer 6.5 milyon aracı geri çağırmak için yoğun bir program hazırladıklarını belirtti.

toyota, pencere, kontral düğmesi, arıza, servis, geri çağırılacak

Servise çağırma kararından Yaris, Corolla, Camry, Matrix,RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia ve Scion xB modeli araçlar etkilenecek.Toyota'nın verdiği bilgiye göre servislere çağırılacak araçlar Ocak 2005-Aralık 2010 arasında üretildi.     
Toplamda 2,7 milyon araç Kuzey Amerika’dan, 1,2 milyon araç Avrupa’dan 600 bin araç ise Japonya’dan geri çağırılacak.

Şirketten yapılan açıklamada, sorunla ilgili herhangi bir kazanın yaşanıp yaşanmadığının bilinmediği belirtildi. 
Son Güncelleme: 21.10.2015 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.