TÜGİAD Seçimlerden sonra nitelikli büyüme bekliyor

TÜGİAD: “Seçimlerden sonra G20 gündemine, ekonomiye, girişimcilik ve nitelikli büyümeye odaklanılacak bir dönem bekliyoruz”

05 Haziran 2015 Cuma 10:37
TÜGİAD Seçimlerden sonra nitelikli büyüme bekliyor






TÜGİAD Seçimlerden sonra nitelikli büyüme bekliyor

TÜGİAD: “Seçimlerden sonra G20 gündemine, ekonomiye, girişimcilik ve nitelikli büyümeye odaklanılacak bir dönem bekliyoruz”

Türkiye genelinde 81 ilde faaliyet gösteren 870 üyesiyle, 60 sektörü ve 40 milyar dolarlık ticaret hacmini temsil ederek ülke ekonomisine hatırı sayılır bir katkıda bulunan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), genel seçimler öncesinde Türkiye ekonomisinin ve büyümenin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin önde gelen derneklerinden biri olarak “hiçbir siyasi baskı altında kalmadan tüm siyasi partilere eşit mesafede durdukları”na dikkat çeken TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, Türkiye’nin toplumsal ve ekonomik gelişimini sağlıklı bir biçimde sürdürebilmesi için genel seçimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Genel seçimin arifesinde Türkiye Genç İşadamları Derneği TÜGİAD adına değerlendirmede bulunan TÜGİAD Başkanı Çuhacı, “TÜGİAD’ın en önemli değeri, hiçbir siyasi, sosyal ve etnik yapı ile bağlantısı olmadan, her türlü farklı görüş ve inanç sistemini tek çatı altında temsil etme gücüdür. Bu güçle, çok sesli bir yapı olarak, yaklaşan genel seçimlerde de tarafsızlığımızı koruyarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Seçimlerden Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini destekleyecek bir sonuç çıkması, halkımızla ortak temennimiz” dedi.

TÜM SİYASI PARTİLERİ ÖNEMSİYORUZ

Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal gelişimi için çalışan tüm siyasi partileri önemsediklerini ve hepsine eşit mesafede durduklarını vurgulayan Çuhacı, ulusal ve uluslararası gelişmeler paralelinde Türkiye ekonomisinin büyümesinin siyasi ve toplumsal süreçlerin doğru ve istikrarlı yönetimiyle ilişkili olduğunu ifade etti.

Çuhacı, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye, siyasi iktidarı ve muhalefetiyle birbirini tamamlayan bir yapı olarak yönetilmelidir. Sürdürülebilir ekonomik büyümenin yegane şartı budur. Türkiye’nin uluslararası dalgalanmalardan etkilenmesini önlemek ve ülke açısından risklerin bertaraf edilmesi için tüm siyasi partiler, ülkenin menfaatini düşünerek adımlar atmalı. Dünyada, ekonomik ve siyasi ölçekte pek çok parametre değişikliği yaşanıyor. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, dünya konjonktüründeki bu değişiklikler Türkiye için kritik bir sürece işaret ediyor. Bu kritik süreci, dikkatli davranarak ve nitelikli büyümeye odaklanarak aşmamız mümkün olacaktır.”

Çuhacı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyasi iktidar, başta KOBİ’ler ve girişimciler olmak üzere reel sektörün tüm temsilcilerini dinamik ve etkin bir pozisyona yükseltmek için çalışmalarını sürdürmelidir. Türkiye’nin ekonomide sağlam durabilmesi ve nitelikli büyümeyi yakalayabilmesi için siyasi iktidarın, tüm kesimlerin desteğini alması, herkesin müşterek sesi olması gerektiğine inanıyoruz.  Partilerin ortak hedefi, Türkiye’mizin istikrarı ve ekonomik başarılarının sürmesi olmalıdır.

Aynı zamanda, girişimcilik ekosistemi için, seçimlerin gölgesinde kalan, Türkiye’nin dönem başkanlığı kapsamında TÜGİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek G20 Genç Girişimciler İttifakı Zirvesinin ve girişimcilik alanında yapılan çalışmaların, seçimler sonrasında gündemde gereken yeri bulmasını diliyoruz.

Tüm siyasi partilerimize başarılar diliyoruz.”
Son Güncelleme: 05.06.2015 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.