Türk Markası Door kişisel bakım sektöründe dünya pazarına açılıyor

Lina Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Şansal Tur "Almanya, Fransa ve Hollanda pazarına girmeyi planlıyoruz. Ardından hedef ABD" dedi.

20 Mayıs 2018 Pazar 14:58
Türk Markası Door kişisel bakım sektöründe dünya pazarına açılıyor






Türk Markası Door kişisel bakım sektöründe dünya pazarına açılıyor

Lina Kozmetik tarafından 3.5 milyon Euro yatırımla hayata geçen kişisel bakım ve kozmetik markası DOOR, iç pazarda gösterdiği başarıyı yurtdışına taşımaya hazırlanıyor. Lina Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Şansal Tur "Almanya, Fransa ve Hollanda pazarına girmeyi planlıyoruz. Ardından hedef ABD" dedi.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarına 2011 yılından bu yana üretim yapan Lina Kozmetik, sektörde hızlı giren markası DOOR ile hedef büyütüyor. Yaklaşık 3.5 milyon Euro yatırımla hayata geçen DOOR markası 'yerli üretim' avantajıyla sektör pastasından pay almaya başladı. Global markaların ve ithal ürünlerin yer aldığı pazarda; yenilikçi üretim anlayışı, kaliteli ürün stratejisi, dengeli fiyat politikası ve yerli üretim vizyonu ile bir adım öne çıkan DOOR, iç pazarla birlikte yurtdışında da adını duyurmayı hedefliyor. Lina Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Şansal Tur "Vizyoner Değişime Hazır Olun" sloganıyla sektöre agresif bir giriş yaptıklarını belirterek, rekabetin oldukça yüksek olduğu kozmetik ve kişisel bakım pazarında hızlı büyüdüklerini ifade etti.

  ÜRÜNLERİMİZ ÇOK SEVİLDİ  

Yerli ve milli üretim konusunun önemine değinen Şansal Tur "Markamızı yaratırken her detayı inceledik. Ürün gamında pazar payının yüzde 67'sinin iki büyük firma arasında paylaşıldığını gördük. Biz de buradan pay alabilmek adına Ar-Ge çalışmalarına başladık. Farklılaşarak ayrışmak adına çalışmalarımız tamamladık ve DOOR markası ortaya çıktı. Tüketicilerimiz DOOR markalı ürünlerimizi çok sevdi. Çok iyi geri dönüşler aldık" dedi.


HAZİRANDA İLKLER GELİYOR

Yeni ürün çalışmaları hakkında bilgi veren Şansal Tur "Şu anda ki ürünlerimizi her geçen gün daha kaliteli hale getirirken, tasarımlarımızı sürekli yenileniyor ve geliştiriyoruz. Çocuk grubu ile başlamanın yanında tüm yaş grubunu kapsayacak, haziran ayı başında duyuracağımız 'Türkiye'de ilk ve tek ürünler' annelerin, çocukların ve diğer fertlerin birinci tercihi olacak. Yazın sonunda Dermo ürünlerimizle lansman hazırlığı yapıyoruz" diye konuştu.

HEDEF AVRUPA'DA ÜÇ BÜYÜK ÜLKE

Yurtdışı hedeflerinden bahseden Şansal Tur, bir Türk markasının yabancı zincir marketlerinin raflarında yer almasının ülke adına gurur duyulacak bir durum olduğunu söyledi. Yalnızca DOOR'un değil, tüm Türk markalarının yurtdışında büyük işlere imza atması gerektiğini söyleyen Tur "2018 yılının ikinci çeyreğinde ihracat yapmaya başlayacağız. İlk olarak AB ülkelerinin üçünü seçtik. Almanya, Fransa ve Hollanda genel olarak yavaş ve sağlam adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Bu üç ülkeden 2018 sonuna kadar 1.7 milyon Euro satış hedef beklentimiz var. Ardından Florida ve California eyaletleri takip edecek. Amerika'da dağıtım ağımız hazır ama alt yapı alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce bahsettiğimiz diğer ürün gruplarımız hazır olduğunda tam gaz Amerika pazarına giriş yapacağız" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Door
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.