Türkiye'nin gözü ünlü şirketleri arıyor | Koronavirüs tehlikesi için ne yaptınız?

Yıllardır bu ülkenin en karlı yatırımlarından milyarlarca dolar kazanan ünlü şirketler şimdi sıra sizde. Böyle bir günde ortadan kaybolanları Türk halkı asla affetmeyecek!

27 Mart 2020 Cuma 22:36
Türkiye'nin gözü ünlü şirketleri arıyor | Koronavirüs tehlikesi için ne yaptınız?






Türkiye'nin gözü ünlü şirketleri arıyor | Şimdi sıra onlarda 


Felaket adım adım kapımıza geliyor. Siyasi tartışmaları, politik hırsları lütfen unutalım. Gün yediden yetmişe dayanışma günü, kurallara uyma, evden çıkmama günü. Uzaktan kalpten kalbe kucaklaşma günü. iyigunler.net'in çağrısının ardından çok sayıda şirket imkanlarını seferber etti. İşte o çağrı ve sonrasında yaşananlar.

BAYKAR SAVUNMA'NIN GENÇ EKİBİ PROJE ÜSTÜNDE ÇALIŞIYOR

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs karşısında Türkiye'nin tüm gücüyle verdiği mücadale her alanda yoğunlaşıyor. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devletin bütün kurumları üstüne düşeni canla-başla yapmaya çalışırken, özel sektörün öncü kuruluşları bu zorlu günlerde birer birer yerini almaya başladı. 

Koç Holding ve Baykar Makina ilk işaret fişeğini yaktı. İyi de yaptı. Arçelik fabrikaları solunum cihazı üreterek Sağlık Bakanlığı'na hibe edeceğini duyurdu, Türk malı İHA'larıyla savaşların kaderini değiştiren Baykar Makina yerli solunum cihazını üretmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini duyurdu. 

Dünyada (27 Mart) gece yarısına kadar 27 bin, Türkiye'de ise 92 kişinin hayatına mal olan ölümcül virüse karşı, düzenlediği kampanyalarla vatandaşın yanında yer alan şirketleri isim isim yayınlıyoruz. Hepsine gönülden binlerce kez teşekkürler. Türk halkı onları hiç bir zaman unutmayacak.

Peki yıllardır Türk milletinin sırtından milyarlarca lira kazanan, kâr rekorları kıran milyar dolarlık şirketler, iş insanları.. Neredesiniz? 

Türkiye'de sadece Koç Holding, Baykar Makina, Sabancı Holding, Sanko Holding, Vestel mi var? 

Türkiye'yi çeyrek asırdır betona boğan inşaat şirketleri ilk sizden başlayalım. TV ekranlarında yıllardır Her reklam kuşağını lüks konut filmlerine boğan Ağaoğlu'lar, DAP Yapı'lar, GAP Yapı'lar, TOKİ'nin ünlü iş ortakları müteahhitleri asıl şimdi sizleri görme zamanı geldi. 

Sahi bu ülke için bir çivi çakacak gücünüz yok mu?

Ağaoğlu, Ekşioğlu, SurYapı, DAPYapı, Polat Yapı, MakYol, Cengiz İnşaat, Eminevim, FuzulEv, Bayburt Grup, Kolin İnşaat, STFA, ESTA, Nurol İnşaat, Kuzu Grup, Doğuş İnşaat, Tekfen, Çalık, Yapı Merkez İnşaat, GAP İnşaat, Limak İnşaat, Rönesans İnşaat.

Yıllardır ekranlarda, lüks rezidans reklamlarınıza, devasa beton blok görüntülerinize milletçe katlandık. Satış rekorları haberlerinize sık sık sık yer verdik. Vergi rekortmenliğinizi hiç görmedik ama, dünyanın en büyük inşaat şirketleri sıralamasına Türk halkına sattığınız konutlarla girdiniz.

Şimdi elinizi taşın altına koymanın tam zamanı..  

Hadi birleşin kendi aranızda, GYODER bu amaç için iyi bir platform. 
Koronovirüs için özel karantina hastanesi yapmanıza kim karşı çıkar? Böyle bir girişim milletin kalbinde taht kuracatır. Böyle bir inşaata tek çivi çakmanız bile milyonlarca takdir alacaktır. İki günde Korona hastanesi inşaa ederek devletine teslim eden Çinli şirketten neyiniz eksik?

Petrol devleri, Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım şirketleri, rafineriler, kamu ihaleleriyle devlet kurumlarını bedavaya yakın kapatan iktidar yakını dev holdingler..
Kızılay'ı 8 milyon dolarlık bağışa aracılık yaptırarak şereflendiren BaşkentGaz, böyle bir günde gaz yapmak yok, Haydi çıkın meydana.. 
Koruyucu elbise mi ürettireceksiniz? Halka dağıtılmak üzere dezenfektan jel ya da hijyen malzemesi mi tedarik edeceksiniz? 

Türkiye'nin yerli tank fabrikasını TSK'dan ürütelimyen tank siparişiyle satın alan, iş insanımız ortalıkta hiç görünmüyor. 

Kamu reklamlarından kazandığını, ailesi için yüzlerce Covid-19 testi almakla ünlenen medya patronumuz, sağlık çalışanları için kaç maske bağışı yapmayı düşünüyorsunuz?


Gıda Şirketleri, zincir market sahipleri, AVM'ler, mermerciler, üreticini sırtından yıllardır faturasız tatlı hayat süren hal zengini iş adamlarımız, Kapalı Çarşı'nın ünlü kuyumcuları, yüzde 0 KDV ile gücüne güç katan pırlantacılarımız, Türk tekstilinin ve moda sektörünün ünlü kuruluşları böyle zor günlerde sizi de düzenlenen kampanyalarda görmek istiyoruz.

BENLERCE KEZ TEŞEKKÜRLER!

Koç Holding,

Arçelik,

Baykar Savunma,

Sabancı Üniversitesi,

Divan Otel,

Tha Marmara Otel,

Sanko Holding,

Niğde Kapalı Cezaevi,

ASELSAN,

TÜBİTAK,

Biyovent,

TUSAŞ,

Garanti BBVA,

Yemeksepeti,

Bursa Uludağ Üniversitesi Vakfı,

Türk Metal Sendikası,

Ford Otosan,

Uludağ Otomotiv Endüstri İhracatçıları Birliği,

Ankara Sanayi Odası,

MÜSİAD İzmir Şubesi,

Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birlikleri (GAİB),

Vodafone,

Türk Telekom,

Turkcell..

BU LİSTE SÜREKLİ GÜNCELLENECEK!


DOĞUŞ GRUBU GRAND HYATT'I AÇTI

Doğuş Grubu olarak Grand Hyatt İstanbul otelimizi 29 Mart 2020 Pazar günü sağlık çalışanlarımızın hizmetine açtık.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle ülkemizde de sağlık neferlerimiz gece gündüz demeden insanüstü bir çabayla çalışıyor. Onlara minnet duyuyor, canı gönülden teşekkürü borç biliyoruz.

Bu sürecin birlik beraberlik ve dayanışma içinde toplum olarak hep birlikte üstesinden geleceğimize de kalpten inanıyoruz.

Çalışanlarımızın ve misafir edeceğimiz sağlık personelimizin güvenliğini ve sağlığını önceliğimiz olarak görüyor, bu nedenle en üst düzeyde hijyen ve dezenfektasyon uygulamalarımıza devam ediyoruz.

KİPTAŞ’TAN TAKSİT ÖDEMELERİNE BİR KOLAYLIK DAHA

KİPTAŞ, 22 Mart’ta açıkladığı “taksitlerin ertelenmesi” kararında yeni bir düzenleme daha yaptı. Buna göre, taksitler ikişer ay ötelendi, ara ödemeler ise taksitlendirildi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi KİPTAŞ, küresel boyuttaki salgın nedeniyle, sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerinde ödeme güçlüğü yaşayabilecek hak sahipleri için ‘taksit erteleme’ kararı vermişti. KİPTAŞ bu karara ilave bir düzenleme yaparak ara ödemeleri de taksitlendirdi.

Buna göre;

Silivri 3. Etap Sosyal Konut Projesi nisan ve mayıs ayları taksit ödemeleri,

Çatalca Sosyal Konut Projesi nisan ve mayıs ayları taksit ödemeleri,

Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm Projesinde (Locamahal) dönüşüme tabi tutulan hak sahipleri için nisan ve mayıs ayları borçlandırma taksitleri, iki ay ötelendi. Taksitler, haziran ayından başlayarak, her ay tek taksit olacak şekilde devam edecek.

Silivri 3. Etap Sosyal Konut projesindeki mayıs ayı ara ödemesi ise temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında olmak üzere dört eşit taksitle ödenecek.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, alınan kararı sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Ödeme güçlüğü yaşayabilecek vatandaşlarımız için bir adım daha atıyoruz. Taksitleri ikişer ay öteliyor, ara ödemeyi ise taksitlendiriyoruz.”

KİPTAŞ, bu erteleme işlemleri nedeniyle herhangi bir faiz uygulamayacak.

GİZ KOZMETİK ÜRETİM KAPASİTESİNİN YARIDAN FAZLASI HİJYEN MALZEMELERİNE AYRILDI


Türkiye’nin önde gelen kişisel bakım ve kozmetik üreticilerinden Giz Kozmetik, üretim kapasitesinin büyük bölümünü kolonya ve antibakteriyel malzemelere ayırdı. Toplumun bu dönemde başta kolonya olmak üzere antibakteriyel temizlik malzemelerine büyük ihtiyaç duyduğunu belirten Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, üretim tesislerinde kapasitenin yarıdan fazlasını bu ürünlere ayırdıklarını söyledi. Özellikle kötü niyetli kimselerin bu durumu fırsata çevirerek zararlı ürünleri piyasaya sürdüğünü ve halk sağlığını tehlikeye attığını dile getiren İbrahim Zengin, ilk hedeflerinin iç pazardaki talebi karşılamak ve halk sağlığını korumak olduğunu söyledi.


Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Salgını, toplumun hijyen ve temizlik malzemelerine olan ihtiyacını artırdı. Bütün ülkeler bu süreçte hijyen malzemelerinin ihracatına kısıtlama getirdi. Başta kolonya olmak üzere birçok temizlik malzemesi bulunamaz hale gelince piyasada oluşan temizlik ve hijyen ürünlerine ihtiyacı karşılamak yerli üreticilere düştü. Türkiye’nin en büyük kozmetik ve kişisel bakım malzemeleri üreticilerinden 2018 yılı ihracat şampiyonu Giz Kozmetik, oluşan hijyen malzemesi ihtiyacını gidermek için üretim kapasitesinin yarıdan fazlasını kolonya ve temizlik malzemelerine ayırdığını açıkladı.


İLK HEDEF İÇ PAZARDAKİ TALEBİ KARŞILAMAK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin şu ifadeleri kullandı: “Biz Türkiye’nin en büyük kozmetik malzemesi üreticilerinden biriyiz. Fakat ülkemiz ve dünya zor bir durumdan geçiyor. İnsanlarımız başta kolonya olmak üzere birçok hijyen malzemesine ulaşamıyor. Bir yandan stokçular ürünlerin bulunmasını zorlaştırıyor. Diğer taraftan ise kötü niyetli kimseler merdiven altı üretimlerle insanların sağlığını korumaya çalıştığı bir dönemde toplum sağlığını tehdit ediyor. Bu sebeple üretim kapasitemizin yarısından fazlasını kolonya ve hijyen malzemeleri üretimine ayırdık. Toplumun bu ihtiyacına cevap vererek Koronavirüs ile mücadelenin bir parçası olmak istiyoruz. İlk hedefimiz iç pazardaki talebi karşılamak.”


ZAM YOK, YENİ ÜRÜNLER İÇİN AR-GE SÜRECİ TAMAMLANDI

Bu dönemde hiçbir ürüne zam yapmadıklarının altını çizen İbrahim Zengin, internet satış kanalı yoluyla Türkiye’nin her yerinden gelen talepleri de karşıladıklarını ifade etti. Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Zengin, piyasadaki kolonyaların kalitesi konusunda da vatandaşları uyardı ve şunları söyledi: “Giz Kozmetik olarak Dhose markamızla çikolata, okyanus esintili, gardenyalı ve mandalina esanslı kolonya üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca limon kolonyası üretimine de başladık. Tüm kolonya çeşitlerimiz ideal olan 80 derecedir. Yaşadığımız bu zorlu günlerde, toplumun ihtiyacını gözeterek dezenfektan ve antibakteriyel sıvı sabun üretimi için harekete geçtik, Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklemekteyiz. En kısa sürede bu 2 yeni grupta üretime başlayacak, Koranavirüs’e karşı gerçekleştirilen mücadelede, yüzde 100 yerli bir üretici olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu ürünlerimiz LEA kataloğu, www.leaint.com ve www.isabelledupont.com üzerinden satışa sunuluyor. Bu kanallar sayesinde ürünlerimizi Türkiye’nin her yerine ulaştırabiliyoruz. İnsanlar evinden çıkmadan ve riske edilmeden ürünlere ulaşabiliyor.”

Son Güncelleme: 30.03.2020 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.