Türkiye'yi en çok Alman ve Ruslar tercih ediyor

Türkiye doğudan batıya çok sayıda ülke vatandaşının tatil için tercih ettiği ülke haline geldi. Alman ve Rus vatandaşlarının ardından Hollanda ve İngilizler tatil için Türkiye'de tatil yapıyor.

11 Ağustos 2019 Pazar 15:22
Türkiye'yi en çok Alman ve Ruslar tercih ediyor






Türkiye'yi en çok Alman ve Ruslar tercih ediyor


Türkiye bu yıl 30 milyon turist hedefini tutturmaya hazırlanırken kredi kartı kullanarak seyahat edenlerin ülkelerine göre dağılımı ilginç verileri ortaya koydu. 

Mastercard'ın 'Origins' adındaki ve dünya genelindeki turistlerin hangi şehirlerden olduğunu ortaya koyan raporu yayınlandı. Araştırmaya göre, dünyadaki seyahat severler en çok ABD ve Çin'den çıkıyor ve bu ülkeleri Almanya, İngiltere ve Fransa takip ediyor. Şirketin bir diğer araştırmasına göre ise Türkiye'ye en çok turist 'Origins' listesinde üçüncü sıradaki Almanya'dan ve dördüncü sıradaki İngiltere'den geliyor. 

Türkiye ayrıca Rus ve Hollandalı turistler için de cazip bir destinasyon konumunda. Araştırmaya göre, 2019 yılında Türkiye'de yapılan ortalama harcama yabancı kart başına 650 dolar olarak gerçekleşirken, Alman turistler 740 dolar ile en çok harcayan turist grubu oldu


Mastercard'ın araştırmasına göre, Türkiye’yi en çok Alman, İngiliz, Hollandalı ve Rus turistler tercih ediyor. Mastercard 'Origins' raporuna göre, 2019 yılında Türkiye'de yapılan ortalama harcama yabancı kart başına 650 dolar olarak gerçekleşirken, Alman turistler 740 dolar ile en çok harcayan turist grubu oldu.

Harcama tutarında Alman turistleri Hollandalılar, İngilizler ve Ruslar takip etti. Son dönemde artış trendinde olan Suudi Arabistanlı turistler ise Rusya’dan sonra geldi.

Mastercard’ın Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, "Turizmi büyümenin en önemli bileşenlerinden biri olarak görüyoruz. Bu raporlarımızın yanı sıra Turizm Verileri Platformumuz, dijital kimlik, ödeme ve güvenlik çözümlerimiz, ziyaretçi yönetimi ve altyapı danışmanlığımızla dünyanın dört bir yanından turistleri çekebilmeleri için yerel yönetimlere yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.


Tablolara bakıldığında, seyahat severlerin ilk tercihini kendi ülkelerine komşu olan ülkeler oluşturuyor. Öte yandan, seyahat için tercih edilen lokasyonların çoğunun da ikame edilen ülkede daha güneyde olduğu göze çarpıyor. 

EN ÇOK TURİST ABD'DEN

Origins raporuna göre dünyada en çok turist ABD’den çıktı. ABD’li turistler seyahat etmek için en çok Cancun ve Toronto gibi yakın şehirleri ya da Londra gibi yakın kültürleri tercih ediyor.

Önceki yıl 7'inci sıradan bu yıl ikinci sıraya yükselen Çin ise yoğun olarak Bangkok, Seul ve Tokyo’ya yöneldi. Listede üçüncü sırada yer alan ve Türkiye’ye de yoğun olarak gelen Alman turistler ise en çok İspanya’da Palma de Mallorca, İtalya’da Bolzano, ve Avusturya’da Tiroler bölgesine ilgi gösterdi.

Yine Türkiye’yi de tercih eden Birleşik Krallık’tan turistlerin öncelikli tercihi Palma de Mallorca, Paris ve Dublin’den yana oldu. Listede en çok turist çıkaran diğer ülkeler ise sırasıyla Fransa, Kore Cumhuriyeti, Japonya, Kanada, Rusya ve Tayvan.

RUSLAR EN ÇOK ANTALYA'YI TERCİH ETTİ

Listede 9'uncu sıradaki Rusya, tatil için en çok Antalya’yı tercih etti. Deniz ve doğa tatiline yöneldikleri gözlenen Rus turistler Antalya’dan sonra en çok Tayland’ın Pattaya ve Phuket bölgelerinde tatil yapıyor.

Yapılan açıklamada, Mastercard’ın 'Paha Biçilemez Şehirler Platformu'na dahil olan İstanbul ise, Hedef Şehirler Endeksi raporunun 2018 yılı sonuçlarına göre Avrupa’da üçüncülüğü korudu ve dünyada dokuzuncu şehir olmayı başardı.

Raporda en dikkat çeken şehir ise Antalya oldu. Avrupa’da ilk 10 şehir arasına 4'üncü sıradan giren Antalya, 20 şehirlik dünya sıralamasına ise 11'inci sıradan giriş yaptı.

Verilen bilgiye göre, şirketin Origins raporu, Hedef Şehirler Endeksi’nin bir alt raporu olarak hazırlandı.

Son Güncelleme: 11.08.2019 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.