Uçak Kardeşler mandalinası, Ruslara 'Manidar' geldi

Uçak Kardeşler şirketi Rusya'ya üzerinde uçağı çağrıştıran marka etiketlerinin basılı olduğu mandalina gönderdi.

21 Ocak 2016 Perşembe 13:06
Uçak Kardeşler mandalinası, Ruslara 'Manidar' geldi






Uçak Kardeşler mandalinası, Ruslara 'Manidar' geldi

Türkiye'nin en büyük mandalina ihracatçılarından biri olarak tanınan 'Uçak kardeşler'in ürünleri Rusya tarafından manidar bulundu.  Ruslar, Türk paranoyasında çılgınlık noktasına geldi. Uçak Kardeşler şirketi Rusya'ya üzerinde uçağı çağrıştıran marka etiketlerinin basılı olduğu mandalina gönderdi. Ruslar manidar bulup, tonlarca mandalinayı geri gönderdi.

Rusya, bugüne kadar defalarca ürün aldığı Uçak firmasının mandalinaların üzerine bastığı etiketleri bu kez, “özel mesaj içerikli”, “manidar” ve “küçük düşürücü” buldu. Tonlarca mandalina Türkiye’ye geri gönderildi. Bazı ürünler ise Rusya’daki toptancıdan toplatılarak imha edildi.

Uçak Kardeşler’in başkanı Hayrettin Uçak, “1 Ocak’tan itibaren izin verilen ürünlerin dışında mal göndermeye pek cesaret edemiyoruz. Başka pazarlara yöneliyoruz. İsrail’e yüklü sevkıyat yapıyoruz. Bazı Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Rusya’ya minnet etmeyeceğiz, onlara muhtaç olmadığımızı göstereceğiz” dedi.

SATIŞ YÜZDE 90 GERİLEDİ

Kriz öncesi yıllık 300 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Hayrettin Uçak, bunun yüzde 40 oranında düştüğünü söyledi. Rusya’ya yapılan ihracatın ise yüzde 10’a düştüğünü, ürünlerin yüzde 90’ının başka ülkelere gönderildiğini ifade etti.
Son Güncelleme: 21.01.2016 13:08
Anahtar Kelimeler:
Uçak KardeşlerMandalina
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.