Ünlü işadamı Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan tahliye edildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tahliye edildi.

24 Kasım 2016 Perşembe 11:37
Ünlü işadamı Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan tahliye edildi






FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tahliye edildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, şüphelilerden 102'si yakalanmıştı

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi istenen 19 şüpheliden Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Veli Tan Kiriş, Rebii Metin Görgeç ve İsmail Aksoy'un ise "üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosyadaki mevcut delil durumu, tutuklamanın tedbir oluşu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklama ile umulan faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanabileceği" gerekçeleriyle tahliyelerini kararlaştırdı.
Hakimlik, bu 4 şüpheli hakkında da "yurt dışına çıkış yasağı, haftada 2 gün ikametlerine en yakın polis merkezine giderek imza atma ve İstanbul il sınırlarını terk etmeme"den oluşan adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.
Sulh Ceza Hakimliği, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş, Hasan Sayın, Murat Sungurlu, Betül Özbey Bayındır'ın da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin de tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.