VakıfBank’ın ilk yarı net kârı 723 milyon TL

VakıfBank,finansal tablolarına göre, 2014’ün ilk yarısında 722,8 milyon TL net kâr elde etti.

13 Ağustos 2014 Çarşamba 11:49
VakıfBank’ın ilk yarı net kârı 723 milyon TL






VakıfBank’ın ilk yarı net kârı 723 milyon TL

VakıfBank, konsolide olmayan 30 Haziran 2014 tarihli finansal tablolarına göre, 2014’ün ilk yarısında 722,8 milyon TL net kâr elde etti.

Bankanın aktif büyüklüğü 138,5 milyar TL'ye, nakdi kredileri 91,5 milyar TL’ye, toplam mevduatı ise 84,2 milyar TL’ye ulaştı.

Haziran 2014 sonu konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye aktardıkları kaynakların tutarının 116,2 milyar TL seviyesine gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “VakıfBank olarak her zaman reel ekonominin en büyük destekçilerinden biri olduk. Kredilerimizin aktifler içindeki payı %66 seviyesine ulaştı. Bu oran, tarihsel olarak bankamızın sahip olduğu en yüksek oran olmakla birlikte aynı zamanda rakip bankalar arasındaki en yüksek oran olarak dikkat çekmektedir. Bu durum, VakıfBank’ın reel ekonomiye sağladığı desteğin en açık göstergesidir” dedi.

Tasarruf mevduatında güçlü büyüme

Şube açılışlarının da katkısıyla mevduat alanında büyümeye devam ettiklerini belirten Genel Müdür Aydoğan “Toplam mevduatımız yıllık bazda %17 oranında artarak 84,2 milyar TL seviyesine yükseldi. Daha da önemlisi tasarruf mevduatımız aynı dönemde %25 büyüyerek 34,2 milyar TL’ye ulaştı. Tasarruf mevduatının toplam mevduattan daha hızlı büyümesi, mevduatımızın tabana yaygınlaşmaya devam ettiğini göstermektedir” dedi.

Artan alternatif fonlama kaynakları

Reel ekonomiyi daha güçlü bir şekilde desteklemek için bankanın fonlama yapısını zenginleştirmeye, çeşitlendirmeye ve pasifin ortalama vadesini yükseltmeye çok önem verdiklerini ifade eden Aydoğan ” Haziran ayında gerçekleştirmiş olduğumuz 500 milyon euro tutarındaki işlem, T.C. Hazine Müsteşarlığı dışında, Türkiye’nin ilk euro cinsi yurt dışı tahvil ihraç işlem olma özelliğini taşımaktadır. Uluslararası bankacılık alanında birçok ilke imza atan bankamız, hem Türkiye’nin euro cinsi ilk yurt dışı tahvil ihracını gerçekleştirmiş hem de rekor seviyede yatırımcı talebi ile karşılaşmıştır. Buna ilave olarak, orta vadeli tahvil ihraç programı kurulduğundan beri gerçekleştirmiş olduğumuz çeşitli vade ve para birimlerinde toplam 1,8 milyar doların üzerinde tahsisli bono satışları ile %28 pazar payı ile liderliğe ulaştık. Türkiye’nin orta vadeli tahvil ihraç programını kuran ilk bankası olmanın yanında programı aktif ve etkin şekilde kullanarak borç sermaye piyasalarındaki öncü konumumuzu pekiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Aktif kalitesinde sektörün üzerinde performans

Varlık satışı veya aktiften silme yapılmamasına rağmen, bankanın takipteki kredilerinin yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre sadece %2,8 oranında arttığını ifade eden Genel Müdür Aydoğan “Karşılaştırılabilir bazda bankamızın takipteki kredilerindeki artış rakip bankalara göre daha düşük gerçekleşmiştir. Takipteki kredilerden sağlamış olduğumuz tahsilat artışının yılın ikinci yarısında da devam etmesini öngörüyoruz” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.