Fatih Terim'in iki yüzü


Geçen Bruge maçında misafir vardı; şimdi NZONZİ, Seri'nin yerine. Doğru!
Ahmet Çalık, Seri, Emre Mor, Emre Taşdemir; dörtlü savunma - üçlü orta saha - üçlü forvet.
Bu da demektir ki; uzun ve koşu yolu pasları yerine, topun daha çok bizde kalması mantığı: garanti ve kontrollü oyun. Bizim değil Trabzon'un sinirlenmesi için gerekli.
....
İkinci yarı oynanacak. Terim, zoru görünce İtalya'daki futbola dönüyor. OYNAMA! / OYNATTIRMA! Bu ilk yarı için geçerli olacak.
Başlığım belli oldu: Fatih Terim in iki yüzü!
Hangi takım defansını orta saha gibi oynatır? Yanıt: Orta sahası olmayan takım. Trabzon defansını kontratak olarak yakalıyorsun, ancak, topa basıp, adam gelmesini bekliyorsun. Niye? Çünkü, birebirde adam geçecek oyuncun yok!  GS'ın forveti de yok! Ne yapsın Fatih? Defansı orta sahaya, orta sahayı forvete kaydırarak oynatmaya çalışıyor. Sonuç mu? Acaba kuş taşa çarpar mı?!
Ömer Bayram'ı forvet arkası oynatırsan, bir süre sonra sol kanat üzerinden oynama hayalin suya düşer!
Dikkat ettiniz mi? GS'da sağ kanattan hiç atak yok! Bu, yaklaşık 30 dakika sürdü. Peki neden? GS'ın sağ kanadı, defansından açığına kadar çakılı oynuyor. NZONZİ ve Mariano, Mykawe yüzünden alan savunması yapıyor. Takımın sol kanadı adam adama, sağ kanadı ise alan savunması. İşte GS'ın ilk yarısı bu!

İlk yarının sonucu: Terim, tribünlere oynuyor. Bu kadar basit!
"Bakın ben neleri deniyorum, ama elimde oyuncu yok!" İyi de; bu transferler yapılırken, sen ve Albayrak şov yapıyordunuz. Alt yapıdan bir sürü oyuncun var. Ama alamıyorsun. Neden mi? Çünkü AVRUPA bitti! "Ligi'de tehlikeye atıp kumar oynayamam!".
....
Belhanda ilk yarı yoktu. İkinci yarıda da olmamalı. Onun yerine, madem orta saha oynuyorsun; Jımmy Durmaz ve Emre Mor'u al! Bunlar; birebirde adam eksilten oyuncular, çalım atıyor. Değişikler ile ikinci yarıda farklı bir GS izledik. Peki bu futbolu ilk yarıda niye oynamadın Fatih Terim? Çünkü bunlar son kredilerin ve tükettin.
Her iki kanadı da kullanabilen bir takım için  ille de gol yedikten sonra mı ileri çıkması gerekiyor?
İşte bu futbolu ilk yarıda oynasa idi GS, galibiyete sevinecekti. F. Terim, bu takım için çok ama çok geride bir adam. Gelelim ense tokat olayına. Topun durduğu yani oyunda olmadığı anda rakip oyuncular biri birlerine  fiziksel temasta bulunamazlar. Bu kuralı bilmiyorlar mı? Biri, diğerini kışkırtsa bile dokunmayacaksın! Ömer için sarı doğru, ama kırmızı kart bu maç için fazla kalırdı. Hakem, altından kalkamayacağını bildiği için vermedi ve karşılığında da Emre Mor penaltısını yedi.
Aslında, ülkemizde futbolcuların benzeştikleri ortak bir özelliği ortaya çıkıyor. En ufak bir fiziksel darbede, isterseniz temas deyiniz, yerlere nakaratlar eşliğinde atılmalar, ters taklalar, yuvarlanmalar... Hakemin, doğal olarak sağlık ekibini sahaya davet etmesi ile oyunun soğuması ve durması, hep izlediğimiz senaryo değil mi? Bir arkadaşımızın da  dediği gibi oyundan sağlık ekibi ile çıkartılan oyuncuyu en az 3-5 dakika oyuna almayacaksın. Görelim bakalım yeşil çimlerde kimler kalacak!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.