Fenerbahçe Mesut

   Öncelikle Fenerbahçe Yönetimine dünya yıldızı Mesut Özil’i Fenerbahçe’ye kazandırdıkları için teşekkür ederim.Transferin gerçekleşmesi için Fenerbahçe yönetiminin büyük bir özveride bulunması, aynı şekilde Fenerbahçe taraftarı olan Mesut Özil’in büyük özverisi ile gerçekleşen bu transfer hayırlı olsun.Böyle bir dünya yıldızının transferi hem Fenerbahçe’ye, hem de Türk Futboluna katkısı büyük olacaktır. 

   Ankaragücü maçına dönecek olursak;Fenerbahçe’de cezalı durumda olan Mert Hakan Yandaş ve Caner, sakatlıkları devam eden Gökhan Gönül, Ferdi, Sosa yerine,Samatta, Novak, Valencia ile Fenerbahçe maça başladı.Gerçi bu saydığım isimlerde ilk onbirin banko isimleri.

   Fenerbahçe ilk yarım saat soğuk havanın etkisiyle maçta istediği ağırlığı koyamadı.Ancak 28. Dakikada Fenerbahçe golcüleri ortaya çıktı.Önce Thiam ardından Samatta bir anda durumu 2-0 yaptılar.Bu gollerden sonra Ankaragücü oyundan düştü.

   Fenerbahçe oyunun kontrolünü bu gollerden sonra ele aldı.

   Ankaragücü ikinci yarıya önde basarak erken gol bulmak amacıyla başladı.Ancak sarılacivertliler oyun disiplininden biran olsun kopmadılar ve Ankaragücüne gol pozisyonu vermediler.Ve geceyi Valencia attığı nefis golle süsledi.Ankaracünü uzatma dakikalarında bulduğu golle karşılaşmayı 3-1 kaybetti.

     Fenerbahçe’de bahsetmek istediğim bir başka konu son dört maçtaki sarılacivertlilerin performansı.Fenerbahçe Başakşehir maçında sonra oynadığı karşılaşmalarda ilk 14 hafta gösterdikleri istatistikleri altüst ettiler.Hep eleştirdiğimiz çok orta yapılıyor ama gol olmuyor tezi tersine döndü.Şimdi daha az orta yapılıyor ama gol oranı arttı.Yine akar topla gol pozisyonu az dediğimiz Fenerbahçe son dört maçında akar topla gol yollarında hem etkili oluyor hem gol buluyor.Her maçta gol yiyen defans, son dört maçta bu istatistiği tersine çevirdi.

   Kısacası Fenerbahçe Teknik Direktör Erol Bulut, teknik heyet ve oyuncular artık tam bir uyum içersinde.Bunu sahada da görüyoruz.Hem oyuna hem skora bu durum olumlu yansıyor.Gözler şimdi Perşembe günü deplasmanda oynanacak Sivasspor maçın çevrildi.Ozan kart cezalısı olarak bu maçta forma giyemecek.

   Özetlersek Fenerbahçe Mesut, taraftar Mesut……

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.