2015'te Türkiye Google'da en çok ne aradı ?

Google, Türkiye ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı "2015 Arama Trendleri" listesini açıkladı. Google'un "2015 Arama Trendleri"ne göre, kişilerde Özgecan Aslan, şarkılarda Gülşen"Bangır Bangır" , dizilerde ise "Kiralık Aşk", yükselen aramalarda ilk sıralarda yer aldı.

16 Aralık 2015 Çarşamba 15:15
2015'te Türkiye Google'da en çok ne aradı ?






 2015'te Türkiye Google'da en çok ne aradı ?

Farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde Türkiye'de kişilerde "Özgecan Aslan", "Hande Erçel" ve "Mutlu Kaya" ilk 3 sırada yer alırken, diğer isimler sırasıyla "Seren Şirince", "Ankaralı Namık", "Zeki Alasya", "Demba Ba", "Elçin Sangu", "Erol Büyükburç" ve "Sertaç Boztepe" oldu.

Yükselen genel aramalar ise "seçim sonuçları", "LYS sonuçları", "Charlie Hebdo", "FIFA 16", "Elbise ne renk? (mavi mi siyah mı?)", "Saatler ne zaman geri alınacak?", "koalisyon", "Suruç", "domuz gribi belirtileri" ve "TEOG" şeklinde sıralandı.

ŞARKILARDA BANGIR BANGIR...

Yükselen arama "şarkılar" kategorisinde de liste, "Bangır Bangır-Gülşen", "Gül Rengi-Mustafa Ceceli", "Yıllarım Gitti-Ferhat Göçer", "Sen-Koray Avcı", "Gel-Mabel Matiz", "İstersen-Buray", "Balım-Serdar Ortaç", "Olan Var Olmayan Var-Beyza Durmaz", "Gölge-Demet Akalın" ve "İlle de Aşk-Mustafa Ceceli"den oluştu.

Yükselen arama "diziler" kategorisinde ise listede sırasıyla ,"Kiralık Aşk", "Poyraz Karayel", "Çilek Kokusu", "Aşk Yeniden", "Güneşin Kızları", "Acil Aşk Aranıyor", "İnadına Aşk", "Kırgın Çiçekler", "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" ve "Kara Ekmek" yer aldı.

Google'da "2015'te Türkiye'de en çok aranan televizyon programları" listesinde de "Survivor All Star" başı çekerken, "İşte Benim Stilim", "Nursel'in Mutfağı", "Harika Kanatlar", "Evleneceksen Gel", "Ütopya", "Miss Turkey", "Rising Star" ve "Arda'nın Mutfağı" listenin diğer programları oldu.

"2015 Arama Trendleri"ne göre dünya genelinde popülerliği en fazla artan arama "Lamar Odom" oldu. NBA oyuncusu Odom'u "Charlie Hebdo" ve online oyun "Agar.io" izledi.
Son Güncelleme: 16.12.2015 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.