23 Nisan'ın "en havalı" çocukları

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bağcılar'da oturan 23 çocuk, ilk kez helikopterle Kız Kulesi'nden Dolmabahçe Sarayı'na, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Ayasofya'ya, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini havadan görme imkanı buldu - Öğrenci Baysal: - "İstanbul'u daha önce böyle görmemiştim" - Öğrenci Aras: - "İstanbul'u gökyüzünden görmek daha güzeldi"

23 Nisan 2018 Pazartesi 13:34
23 Nisan'ın






İSTANBUL (AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bağcılar'da oturan 23 çocuk, ilk kez helikopterle İstanbul turu yaptı.

Bağcılar Belediyesi tarafından "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali" kapsamında düzenlenen etkinlikte, çizgi roman formatındaki "Başkanla Süper Gezi" kitabını okuyanlar arasından noter huzurunda yapılan çekilişle 85 bin öğrenci arasından belirlenen 23 öğrenci, helikopter turu hediyesi kazandı.

Yenikapı'daki helikopter pistinde bir araya gelen çocuklar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile helikoptere binerek Kız Kulesi'nden Dolmabahçe Sarayı'na, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Ayasofya'ya, şehrin tarihi ve turistik yerlerini havadan görme imkanı buldu.

İstanbul'u gökyüzünden izleyen çocukların, yaşadığı heyecanın yüzlerine yansıdığı görüldü.

-

Mahmutbey İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Sümeyye Baysal, ilk defa helikoptere bindiğini ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Helikopterle gezerken camileri, köprüleri gördüğünü kaydeden Baysal, "İstanbul’u daha önce böyle görmemiştim." dedi.

Abdurrahman - Nermin Bilimli İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Ahmet Kayra Aras da ilk defa helikoptere bindiğini, büyüyünce özel harekat polisi olmak istediğini belirtti.

23 Nisan'ın helikopter turuyla iyi geçtiğini dile getiren Aras, "İstanbul'u gökyüzünden görmek daha güzeldi." diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ise çocukların bayramını kutladı.

"Farklı inançlarda, mezheplerde olabiliriz ama kanın, rengi, gözyaşının rengi aynı. Dünya herkese yeter, yeter ki tüm yaratılanlar Allah’ın yarattığı varlık olarak görülebilsin" diyen Çağırıcı, 23 Nisan'ın dünya kardeşliğine katkı sağlamasını diledi.

Türkiye'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın birçok ülkeye örnek olduğuna işaret eden Çağırıcı, "Güzel bayramlar hep çocukların olsun, hep yüzleri gülsün istiyorum. Biz çocukluğumuzda helikopteri, uçağı uzaktan görüyorduk, çocuklar bu fırsatı şimdiden yakaladılar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.