28 bin dolarlık epilepsi pili için Cumhurbaşkanından yardım istedi

SİVAS'ta epilepsi hastası 11 yaşındaki Turan Koç, gün içinde geçirdiği nöbetlerin azalmasını sağlayacak 28 bin dolarlık 'epilepsi pili'nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan...

29 Nisan 2015 Çarşamba 12:49
28 bin dolarlık epilepsi pili için Cumhurbaşkanından yardım istedi






SİVAS'ta epilepsi hastası 11 yaşındaki Turan Koç, gün içinde geçirdiği nöbetlerin azalmasını sağlayacak 28 bin dolarlık 'epilepsi pili'nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.
Altuntabak Mahallesi'nde oturan din görevlisi Halil İbrahim Koç ve Huriye Koç çiftinin 3 çocuğundan ilki olan Turan Koç'a 5 yaşındayken epilepsi (sara) teşhisi konuldu. İlaç tedavisine başlayan küçük çocuğun durumu ilerleyen yaşlarda giderek ağırlaştı. Günde 10'dan fazla nöbet geçiren ve ansızın bayılan Turan Koç, her gün 4 farklı ilaç kullanmasına rağmen sara nöbetlerinden kurtulamadı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Koç'a, Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi tarafından 'Vagus Nerve Stimulation' (VNS) denilen 'epilepsi pili' takılmasına karar verildi. Ancak Koç ailesi SGK tarafından karşılanmayan bu pili, maddi durumlarının yetersizliği nedeniyle alamadı.
"ARTIK DERS ÇALIŞMAK İSTİYORUM"
Anne Huriye Koç, devlet tarafından pil karşılanmadığı için beklemede olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Bekledikçe çocuğun durumu daha kötüye gidiyor. Her gün çeşitli şekillerde 10 kez nöbet geçiriyor. Sağlığı çok bozuldu. Ama maddi gücümüz yetmiyor o pili almaya. Bu şekilde pil bekleyen bir sürü hasta var. Devlet büyüklerimizden bu konuya bir çözüm bulmalarını istiyoruz." 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyen Turan Koç ise, sadece 1 epilepsi pili istediğini, bunu devletin karşılamadığını belirtirken, "28 bin dolar olduğu için biz de alamıyoruz. Lütfen yardım edin. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan beni televizyonda izler. Artık ben nöbet geçirmek istemiyorum. Artık okulda ders çalışmak istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.