3 bin 235 rakımlı Samur Dağı'nda kahve keyfi

HAKKARİ'de, Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği üyesi 3 dağcı, 3 bin 235 rakımlı Samur Dağı'n zirvesine 8 saat süren zorlu tırmanışın ardından ulaştı. Dağcılar zirvede yorgunluk kahvesi içti. Reşko Doğa Sporları ve Kültür...

21 Mayıs 2015 Perşembe 13:40
3 bin 235 rakımlı Samur Dağı'nda kahve keyfi






HAKKARİ'de, Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği üyesi 3 dağcı, 3 bin 235 rakımlı Samur Dağı'n zirvesine 8 saat süren zorlu tırmanışın ardından ulaştı. Dağcılar zirvede yorgunluk kahvesi içti.
Reşko Doğa Sporları ve Kültür Derneği üyesi 3 dağcı dün Hakkari'ye bağlı 3 bin 235 rakımlı Samur Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Dağcılık Federasyonu Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç ile Tarık Bünyamın Kaya ve Muzaffer Temel adlı dağcılar, 13 kilometre mesafelik Samur dağına 8 saatte çıkarak zirve yaptı. Zirve defterini imzalayan dağcılar, yanlarında getirdikleri cezvede kahve yapıp günün yorgunluğunu attıktan sonra dönüş için yola çıktı.
Zirvede konuşan Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkari dağlarının her türlü doğa sporlarına elverişli olduğunu belirterek, batıdaki doğa severleri buraya davet etti. Hakkari'deki dağcı sporcuların malzeme sıkıntısı çektiğini belirten Ertunç, "Eğer yetkililer bizlere sahip çıkıp dağ koşullarına uygun malzeme desteğinde bulunurlarsa çok seviniriz. Hakkari'nin dağları muhteşem. Batıdaki dağcıların da gelip buraları görmelerini istiyoruz. Hakkariyi artık güzel yönleriyle tanıtmak lazım. Buda bizim görevimizdir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.