42. Cadde'nin Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı

- Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: - "(42. Cadde'nin Gayrimenkul Yatırım Fonu) Kurulması planlanan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nda çekirdek yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'nun yüzde 10,5, Torkam İnşaat'ın yüzde 24,5 ve Global Menkul Değerlerin yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 40 ortaklıkları bulunacaktır. Fonun kalan yüzde 60'lık bölümü ise yerli ve yabancı yatırımcılara sunulacak" - "Sektörümüzde gayrimenkul geliştiricilerinin artık geleneksel satış modellerine alternatif yöntemler bulması gerektiğini düşünüyorum. Bu uygulamaların artması ile birlikte gayrimenkul pazarının genişlediğini ve derinleştiğini göreceğiz. Tüm bu hususlar oldukça dinamik olan sektörümüz için itici güç oluşturmaya devam edecektir"

11 Nisan 2018 Çarşamba 15:05
42. Cadde'nin Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı






İSTANBUL (AA) - Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 42. Cadde'nin Gayrimenkul Yatırım Fonu'nuna ilişkin, "Kurulması planlanan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nda çekirdek yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'nun yüzde 10,5, Torkam İnşaat'ın yüzde 24,5 ve Global Menkul Değerlerin yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 40 ortaklıkları bulunacaktır. Fonun kalan yüzde 60'lık bölümü ise yerli ve yabancı yatırımcılara sunulacak." dedi.

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler iş birliği ile hayata geçirilen ve Torkam İnşaat tarafından Konya'da inşa edilen 42. Cadde projesini kapsayan Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı.

Kurum, Emlak Konut'un kurulduğu günden bu yana sektördeki değişikliklere liderlik yapan bir kurum olarak ülke ve vatandaşlar için sürdürülebilir değer oluşturmayı amaçladığını aktararak, "2016 yılında yaşadığımız olağanüstü durumlara rağmen almış olduğumuz ivedi önlemlerle Emlak Konut markası ile ülkemiz için değer yaratmaya devam ettik. İnsan ve ihtiyaç odaklı hizmet anlayışımızla, bugün markamızı Anadolu'nun birbirinden kıymetli şehirlerine taşıyoruz. Bugüne kadar sektöre ciddi anlamda ses getiren kampanyalar düzenledik." diye konuştu.

Geçen yılı 1 milyon metrekarenin üzerinde brüt alana karşılık 7 milyar 400 milyon TL hasılat ile tarihinin en yüksek satış başarısını elde ederek tamamladıklarını dile getiren Kurum, toplam aktif varlıklarının yüzde 10 artışla 20 milyar 600 milyon TL'ye ve öz kaynaklarının yüzde 16 artışla 12 milyar 400 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Kurum, bu motivasyonla başladıkları 2018 yılının ilk üç ayında, 1 milyar 140 milyon TL olan satış hedefleri doğrultusunda 1 milyar 50 milyon TL değerinde bağımsız bölümün satışını gerçekleştirdiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ayrıca 144 bin metrekare olan satış hedefimizi aşarak 151 bin metrekarelik satış alanına ulaşmış olduk. Bugün de burada gayrimenkul pazarında yeni bir başlangıcın temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Kurulması planlanan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nda çekirdek yatırımcı olarak Emlak Konut GYO'nun yüzde 10,5, Torkam İnşaat'ın yüzde 24,5 ve Global Menkul Değerlerin yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 40 ortaklıkları bulunacaktır. Fonun kalan yüzde 60'lık bölümü ise yerli ve yabancı yatırımcılara sunulacak. Sektörümüzde gayrimenkul geliştiricilerinin artık geleneksel satış modellerine alternatif yöntemler bulması gerektiğini düşünüyorum. Bu uygulamaların artması ile birlikte gayrimenkul pazarının genişlediğini ve derinleştiğini göreceğiz. Tüm bu hususlar oldukça dinamik olan sektörümüz için itici güç oluşturmaya devam edecektir."

- "Güçlü ve küresel vizyona sahip çekirdek yatırımcılar"


Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli de Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kurumsal, şeffaf, güvenilir ve profesyonel yapılarıyla öne çıktığını belirterek, "Bu doğrultuda, Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu güçlü ve küresel vizyona sahip üç kurucu yatırımcıyla hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Torkam İnşaat olarak, geliştirdiğimiz projelerde kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu vasıtasıyla, projelerimizin primlendirme potansiyelini tüm müşterilerimize ve nitelikli yatırımcılara arz ediyoruz. Yatırımcı sıfatı ile de sektöründeki başarılarını pekiştiren şirketimiz, hedeflerini gerçekleştirme ve yeni hedefler belirleme yolunda modern yatırım enstrümanlarını yakından takip ediyor ve hayata geçiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı ve Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Göker ise çeyrek asrı aşan tecrübeyle ülkeyi, dünyayı en doğru ve vizyoner şekilde değerlendirmeye gayret ederek her dönemde yenilikçi projelerin hayata geçirilmesinde öncü olduklarını kaydederek, "Global Menkul Değerler olarak, yapmış olduğumuz işi geliştirmenin, çeşitlendirmenin ülkemize ve sektörümüze karşı sorumluluğumuz olduğuna da inanıyoruz. Yine, finans sektörünün daha üst standartlarda yapılanmasına katkıda bulunacak yeni bir bakış açısı ve dinamizm getirecek bir çalışmanın parçası olduğumuz için gururluyuz. İştirakimiz Global MD Portföy Yönetimi tarafından kurulan ve birçok ilki içeren bu fon, öncü olacak ve benzer projelerin hayata geçirilmesi konusunda cesaret verecektir." ifadelerini kullandı.

Global MD Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez, "Sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük ve en başarılı gayrimenkul oyuncularından Emlak Konut GYO, inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Torkam İnşaat ve finans sektörü başta olmak üzere birçok ilke imza atan Global Menkul Değerler’in çekirdek yatırmcı olarak katıldığı fonumuzu hayata geçirdiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kurduğumuz GYF'nin hem gayrimenkul hem de finans sektörü açısından yeni fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz." bilgisini verdi.


- "Kira getirilerinden oluşan kâr payı dağıtacak"


Edinilen bilgiye göre, Emlak Konut GYO güvencesiyle Torkam İnşaat'ın Konya'da hayata geçirdiği hasılat paylaşımlı projesi Temaşehir 42. Cadde'deki ticari gayrimenkulleri kapsayan Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun büyüklüğü 130-150 milyon TL.

Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun yönetimi, fonun kurucusu olan Global MD Portföy Yönetimi tarafından yapılacak. Proje danışmanlığını BYY Finans ve Refina şirketlerinin yaptığı Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu; Emlak Konut’un yatırımcı olarak yer aldığı ilk GYF olma özelliğini taşıyor.

Fon ayrıca her yıl yatırımcılarına kira getirilerinden oluşan kâr payı dağıtacak. Yurt içindeki yatırımcıların yanı sıra Körfez ülkeleri, ABD, Avrupa ve Uzak Doğu'daki yatırımcılardan da büyük ilgi görmesi beklenen fonun, kira getiren bir yatırım stratejisine sahip çıkış senaryosu da bulunan süreli bir fon olmasının da ilgiyi artıracağı öngörülüyor.




Anahtar Kelimeler:
Murat KurumEmlak Konut GYO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.