ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis teröristtir

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis'in Kerkük'teki rolüne tepki göstererek, "O kişi bir teröristtir." dedi.

27 Ekim 2017 Cuma 10:14
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis teröristtir






WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında, Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis'in Kerkük'teki rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mühendis'in "2009 yılında ABD tarafından terör listesine dahil edildiği ve Kerkük'te rol aldığı" vurgulanan bir soru üzerine Nauert, "Bu konu hakkındaki haberleri gördüm. O kişi bir teröristtir. Haberleri doğrulayamam fakat eğer doğruysa asker toplama çalışmalarının başarısızlıkla sona ermesini umuyoruz." diye konuştu.

Nauert, "Iraklılar buna karşı bir önlem almalı mı?" sorusuna ise "O bir teröristtir fakat bunun ötesine geçmeyeceğim." yanıtını verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Musul'un kuzeybatısında dün sabah saatlerinde Peşmerge'nin, Irak güçleri ve Haşdi Şabi'ye ait 3 tank, 5 Hummer ile bir zırhlı personel taşıyıcıyı imha ettiği ileri sürülmüştü.

Açıklamada, Peşmerge'ye karşı başlatılan askeri operasyonun Ebu Mehdi Mühendis ile Bedir Tugayları komutanı Hadi Amiri tarafından yürütüldüğü ifade edilmişti.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.