Adliyedeki kadın cinayeti davasında savcı mütalaasını verdi

Ümit TÜRK - Serpil KIRKESER /İSTANBUL,() Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde annesi ve koruma polisini öldürerek bir güvenlik memurunu yaralayan Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir'in yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını...

12 Şubat 2015 Perşembe 17:31
Adliyedeki kadın cinayeti davasında savcı mütalaasını verdi






Ümit TÜRK - Serpil KIRKESER /İSTANBUL,() Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde annesi ve koruma polisini öldürerek bir güvenlik memurunu yaralayan Dursun Zehir ile babası Hızır Zehir'in yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, katil zanlısı Dursun Zehir hakkında, annesi Hanime Aslan ve polis memuru Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Baba Hızır Zehir'in ise beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istedi.
İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Dursun Zehir ve babası Hızır Zehir hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Hazar Turan Alim, Adli Tıp Kurumu'ndan Dursun Zehir hakkında hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, Zehir'in cezai ehliyetinin tam olduğunu açıkladı.
Öte yandan, baba Hızır Zehir, mahkemeye sunduğu dilekçede, söz konusu olayın yaşandığı tarihe ait telefon görüşmeleri ve mesajlaşmaların ortaya çıkarılmasını isteyerek, oğlu Dursun Zehir'i öldürmeye azmettirmediğini söyledi.

"BEN SUÇLUYUM"
Duruşmada söz alan Dursun Zehir de, "Ben suçluyum" diyerek, babası Hızır Zehir'in kendisini azmettirmediğini, anneannesi Asiye Aslan'ın olay günü telefonla kendisini arayarak, annesi Hanime Aslan hakkında kendisini doldurduğunu ve azmettirdiğini iddia etti.

BABAYA BERAAT, OĞLUNA İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Ümit Zafer Çolak, baba Hızır Zehir'in Hanime Aslan'ı öldürmeye azmettirmek suçunun sabit olmadığını belirterek, beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istedi.
Oğul Dursun Zehir'in ise annesi Hanime Aslan ve polis memuru Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep eden savcı, Zehir'in ayrıca güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i kasten yaralamak suçundan da 10 yıl hapsini istedi. Ayrıca, ruhsatsız silah taşımaktan Dursun Zehir'in 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini talep etti.
Hızır ve Dursun Zehir'in tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmak için sanık ve avukatlarına süre vererek, duruşmayı erteledi.
Duruşma bittikten sonra, öldürülen Hanime Aslan'ın kardeşleri, tutuklu sanık Dursun Zehir'in "Beni babam değil, anneannem azmettirdi" sözlerine tepki gösterdi.

İDDİANAME
11 Mart 2014 tarihinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı girişinde meydana gelen silahlı saldırı olayında, 3 çocuk annesi Hanime Aslan (43) ölürken, Aslan'ı 3 yıl önce boşandığı eşinden korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) de şehit olmuştu. Saldırıda Mehmet Zengin adlı adliye özel güvenlik görevlisi de hafif yaralanmıştı.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nazim Arat 2022-01-14 16:32:17

Polis öldüren gün yüzü gormemelidir