• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Afrikalı liderler zirvesine Türk damgası
GENEL
Yayınlanma: 03 Temmuz 2018 - 12:07

Afrikalı liderler zirvesine Türk damgası

Afrika Zirvesi'nin düzenlendiği binanın iç, dış cephe dekorasyonu, ses, tercüme, ışık ve görüntü sistemlerinin yerleştirilmesini Türk şirketleri üstlendi.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Afrikalı liderler zirvesine Türk damgası
NUAKŞOT (AA) - Türkiye'nin 2012 Afrika açılımıyla kıtada büyük başarılara imza atan Türk firmaları, Moritanya'daki Afrika Birliği (AU) Zirvesi'nin yapıldığı binada da etkin rol aldı.

Moritanya'da düzenlenen 31. AU Zirvesi'ne ev sahipliği yapan yeni kongre merkezinin iç dekorasyonu, dış giydirmesi ve ses sistemleri Türk şirketler tarafından yapıldı.

Kongre merkezinin yöneticilerinden İdy Hilal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin inşaatına geçen yıl eylül ayında başlandığını belirtti.

İnşaatı, kendisinin de yöneticilik yaptığı Moritanya şirketi BISTP'nin üstlendiğini ancak zirveye yetiştirilemeyeceğinin anlaşılması üzerine Türk şirketlerin devreye girdiğini ifade eden Hilal, Türk firmanın binanın iç ve dış cephe dekorunu başarıyla tamamladığını söyledi.

Hilal, ses görüntü sistemlerini de Türk firmalarının yaptığını ve zirve süresince görev alan Türk mühendislerin başarılı sınav verdiğini kaydetti.

Zirvede görev alan bir Türk şirketinde mühendis Kayahan Demir de konferans merkezinin ses, tercüme ve ışık sistemlerini yaptıklarını dile getirdi.

Şu ana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını ifade eden Demir, Türkiye'yi ellerinden geldiğince güzel temsil etmeye çalıştıklarını anlattı.

'Türkler bir rüyayı gerçeğe çevirdi'Türk şirketleri Afrika'nın her yerinde faaliyet gösteriyor.

İlk olarak Libya Tripoli Kongre Merkezi'ni inşa eden Türk firmalar daha sonra Ekvator Ginesi, Ruanda, Senegal'de de kongre merkezleri yaptı.

Senegal'de Aralık 2017'de hizmete giren Blaise Diagne Havalimanı'nın inşasını da Türk şirketlerinden Summa-Limak üstlendi. Yapımı 2008'de Suudi Arabistanlı bir şirket tarafından üstlenilen ancak tamamlanamayan havaalanı Türk firma tarafından 8 ayda bitirildi.

Haziran 2016'da düzenlenen 27. Afrika Birliği Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Kigali Kongre Merkezi'ni de Türk şirketleri inşa etmişti.

2 bin 600 kişilik kapasiteye sahip konferans salonu ve 292 odalı beş yıldızlı oteliyle sadece Ruanda'nın değil Afrika'nın da önemli merkezlerinden biri olan merkezin inşaatı 2009'da bir Çin firması tarafından başlatılmıştı. Ancak 5 yılda sadece yüzde 20'sinin yapılması üzerine Ruanda yöneticileri Türk şirketlerine yönelmiş, Summa Grup merkezi merkezi bir yıl gibi rekor sürede inşa etmişti.

Ruanda Altyapı Bakanı James Musoni, merkezin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Türkler bir yıl içinde bu inşaatı tamamladı. Projenin bitmesi neredeyse imkansıza yakınken Türkler bir rüyayı gerçeğe çevirdi.' ifadelerini kullanmıştı.

Kamerun'da Türk firmaların yer aldığı parlamento binasının inşaası ise halen sürüyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Ferit Evgi | Artık markaların da kariyer koçu var
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Dünya Jaguar Günü’nde Jüliet ile Tanışın!
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
Yanlış Yetiştirilen Aronya Meyvesi Mağduriyet Yaratıyor
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
SunExpress’e 2024 Uluslararası İş Güvenliği ödülü
Son Haberler
En yüksek IQ’ya sahip 4 burç: Doğuştan dahiler, zekalarıyla herkesi geride bırakıyorlar!
En yüksek IQ’ya sahip 4 burç: Doğuştan dahiler, zekalarıyla herkesi...
Denizbank’tan dev kredi kampanyası: 100.000 TL kredi o tarihte başlıyor
Denizbank’tan dev kredi kampanyası: 100.000 TL kredi o tarihte başlıyor
PTT’den zor günler için yardım parası: Geçim sıkıntısı yaşayanlar hemen başvursun
PTT’den zor günler için yardım parası: Geçim sıkıntısı yaşayanlar...
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Emekliye ekstra destek: 12 bin 750 TL maaşlara eklenecek
Meteoroloji’den son dakika: 22 ilde hava durumu alarmı! Kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olacak
Meteoroloji’den son dakika: 22 ilde hava durumu alarmı! Kuvvetli sağanak...
12 bin parça çinili minare yıllara meydan okuyor
12 bin parça çinili minare yıllara meydan okuyor

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.