Afrin'de PKK/PYD'ye ait yeni mühimmat deposu bulundu

TSK tarafından Afrin'deki arama faaliyetlerinde teröristlere ait bir mühimmat deposu daha tespit edildi.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 13:02
Afrin'de PKK/PYD'ye ait yeni mühimmat deposu bulundu






ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibarıyla kontrol altına alınan Afrin'de sivil halkın korunması amacıyla mayın ve el yapımı patlayıcı aramaları da devam ediyor.

TSK unsurları, ayrıca harekat kapsamında terör örgütü PKK/PYD'ye ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin bulunması için de aralıksız operasyonlarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar sırasında son olarak teröristlere ait bir mühimmat deposu tespit edildi. TSK, söz konusu depo ve mühimmatlara ilişkin görselleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Fotoğraflarda, teröristlerce el yapımı patlayıcı imalatında kullanılan tahrip gücü yüksek patlayıcılar gözler önüne seriliyor.

Mehmetçik AFAD ile Afrinlilerin yüzünü güldürüyor

TSK birliklerince, Kızılay ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sağlanan insani yardımların bölgeye erişimi konusunda gerekli destek de sağlanıyor.

Afrin'de hayatın normale dönmesi için devam eden çalışmalarla halk, gün geçtikçe daha huzurlu bir ortama kavuşuyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, AFAD-Mehmetçik iş birliğiyle son bir haftada 52 yerleşim yerinde yaklaşık 6 bin kişiye insani yardım yapıldığı kaydedildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.